Kırıkkale - Hükümlülerden Resim Sergisi - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale - Hükümlülerden Resim Sergisi

Kırıkkale - Hükümlülerden Resim Sergisi

Kırıkkale F Tipi Cezaevi'nde Kalan Hükümlü ve Tutuklarının Yaptığı El Sanatları ve Yağlı Boya Tablolar Beğeni Topladı.

12.06.2010 22:00

KIRIKKALE F Tipi Cezaevi'nde kalan hükümlü ve tutuklarının yaptığı el sanatları ve yağlı boya tablolar beğeni topladı.

Hükümlü ve tutuklar tarafından yapılan el sanatı eserler ve yağlı boya tablolar, bir alışveriş merkezinin salonunda sergilendi. Yaklaşık 350 parçadan oluşan sergiyi, Vali Yardımcıları Mustafa Yılmaz ile Ali Çağlar, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Makro AVM Müdürü Metin Korkmaz, Halk Eğitim Müdürü İbrahim Şimşek, Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız, Hacılar Belediye Başkan Vekili Hacı İbrahim Gündoğdu ve çok sayıda kişi ziyaret etti.

Kırıkkale F Tipi Cezaevi Müdürü Uğur Salt, "Hükümlü ve tutukların cezalarını tamamladıktan sonra meslek sahibi olmalarını amaçlıyoruz. İş imkanı ve kendilerini yetiştirmelerini yardımcı olmak istiyoruz. Cezaevinde bulunan atölyelerde farklı çalışmalar çıkartıyorlar. 35 resim, 125 çini tabak, 12 gemi ve 150 el işi ile sergi açtık. Hükümlü ve tutuklar bu eserleri toplam 3 ay içerisinde hazırladılar" dedi.

Sergide satışa sunulacak resim ve el sanatlarından elde edilecek gelirin, hükümlü ve tutukluların hesaplarına yatırılacağı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale - Hükümlülerden Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement