Kırıkkale Sokak Çocukları Meslek Sahibi Oldu Umut Yıldızı Projesi - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale Sokak Çocukları Meslek Sahibi Oldu Umut Yıldızı Projesi

Kırıkkale Sokak Çocukları Meslek Sahibi Oldu
Umut Yıldızı Projesi

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün 'umut Yıldızı Projesi' Kapsamında Sokakta Yaşayan 16 Genç Meslek Sahibi Oldu

06.10.2010 13:29

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün 'Umut Yıldızı Projesi' kapsamında sokakta yaşayan 16 genç meslek sahibi oldu

KIRIKKALE Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ôUmut Yıldızıö projesi kapsamında kursa tabi tutulan ve sokak dan toplanan 16 işsiz genç meslek sahibi olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Sosyal Hizmetler il müdürlüğünde düzenlenen törene Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Sağlık Müdürü Bedia Türkyılmaz, Vali yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Sosyal Hizmetler Müdürü Zühtü Bozdemir, Tarım Müdürü Süleyman Yıldız, İş-kur Müdürü Nazım Ulu, diğer il müdürleri ve kalabalık bir davetli katıldı.

Düzenlenen sertifika töreninde Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ôMesleki kursların eğitimi içersinde var olmasını arzu ediyoruz. Bu bağlamda bir takım toplumda meydana gelen problemlerin arkasına baktığımız zaman sadece mesai anlaşıma göre yaklaşım yeterli olmadığı rutinin dışına çıkacak. Yerel yönetimin ve kamu kurumların içinde olacağı bir takım projelere ihtiyaç var. Daha fazla bu tür projelerin artmasını Kırıkkale acısından ve ilimizin kalitesini standardını yükselmesi acısından faydalı olacağını düşünüyorumö dedi.

Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise ôSonuçta bir hayat yaşıyoruz. O hayatı önemli, anlamlı, güzel kullanmak durumundayız. Yani temel sıkıntıları giderebilmek adına gelir dağılımındaki adaletsizlik, işsizlik insanların yaşamış olduğu sosyal, maddi, ruhi problemler bunların her biri hayatımızın sıkıntılarını ve umutlarını taşımaktadırlar. Bu hayat içindeki sıkıntıları aşmak da sonuçta toplumda yaşayanlarının sorunu olduğu gibi özelliklerle idarecilerin üzerinde kafa yorması çözüm üretmesi gereken önemli alanlar diye bakıyoruzö

Sosyal Hizmetler Müdür yardımcısı Sevim Armutçu, Umut Yıldızı projesi Sosyal Hizmetler, İş-kur, Milli Eğitim, Emniyet Müdürlüğü ve Kırıkkale Belediye Başkanlığının işbirliği içersinde hayata geçirilen bir proje olduğunu ifade ederek ôProje 16-20 yaş arası okula gitmeyen risk altındaki çocuk ve gençleri kapsamaktadır. Amaç çocuk ve gençlere meslek edinmelerinde katkı sağlamak ve boş zamanlarını etkin bir şekilde değerlendirmek için açılan kurs sonucunda 16 gencimiz kaynakçılık meslek sahibi olmuşlardırö

Düzenlenen törende meslek sahibi olan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verilirken gençlerde başı boş gezmekten ziyade çalışmayı amaç edineceklerini söylerken üst düzey yöneticiler tarafından sertifikaları verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale Sokak Çocukları Meslek Sahibi Oldu Umut Yıldızı Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement