Kırkağaç Kavununda Hasat Başladı - Son Dakika
Güncel

Kırkağaç Kavununda Hasat Başladı

Kırkağaç Kavununda Hasat Başladı

MANİSA'nın Kırkağaç İlçesi'nde, tat ve aromasıyla ünlü Kırkağaç kavunu her yıl olduğu gibi bu yıl salı gününden itibaren hasat edilmeye başlandı.

10.08.2016 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA'nın Kırkağaç İlçesi'nde, tat ve aromasıyla ünlü Kırkağaç kavunu her yıl olduğu gibi bu yıl salı gününden itibaren hasat edilmeye başlandı.

Kırkağaç kavununun ilk hasadı, üreticisi Mustafa Yazıcı'nın tarlasında yapıldı. Geçen yıla oranla ekili alandaki artışla birlikte bu yıl 16 bin dönümden ürün alınacağı belirtildi. Yine bu yıl, 50 bin ton ürün beklentisi içinde olunduğu ifade edildi. Kavunun tarlada 80 kuruş ila 1 lira arasında fiyatının değiştiği belirtildi. Kırkağaç Ziraat Odası Genel Sekreteri Emin Özarı, "Kırkağaç kavununun 3 çeşidi var. İlçemizde en çok ekileni Altınbaş cinsi. Onun dışında sarı dilimli kavun ve koyu yeşil dilimli kavun cinsleri de mevcut. Üçü de birbirinden lezzetli. Kırkağaç kavununun diğerlerinden farkı, kendine özel bir tadı ve aroması olması. Ayrıca lif derecesinin yüksek ve dayanıklı olması" dedi.

ETİKETLİ ÜRÜN VURGUSU

Tüketiciye seslenen Özarı, "Kırkağaç kavununu aldıklarında dikkat edecekleri bazı hususlar var. Marketlerde veya satış bölgelerinde renginin canlılığına ağırlığına dikkat etmeleri lazım. Bizler Ziraat Odası ve Kırkağaç Belediyesi olarak 2008'de kavun patentini aldık. Kavunlarımız artık patentli olarak pazarlara sunuluyor. Ziraat Odamızdan çiftçilerimiz etiketleri alıyor ve kavunun saplarına bu etiketleri yapıştırıyorlar. Tüketicilerin de etiketli kavun almalarına dikkat etmeleri gerekmektedir" dedi.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırkağaç Kavununda Hasat Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement