KİSA Yönetimi Büyükakın'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

KİSA Yönetimi Büyükakın'ı Ziyaret Etti

KİSA Yönetimi Büyükakın\'ı Ziyaret Etti

Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği yönetimini makamında ağırladı.

13.11.2012 11:14

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) yönetimi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın'ı makamında ziyaret etti. KİSA Başkanı Mehmet Baydemir, yönetim kurulu üyeleri Yunus Emre Yıldırım, Sevcan Kutlu ve Oğuz Kaya ve Kocaeli Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin katıldığı ziyarette Büyükşehir AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Bilal Barış da hazır bulundu.

KOCAELİ'DE AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli'de eğitim gören misafir öğrencileri kentte ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Dr. Büyükakın, "Bizim kültürümüzde 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' anlayışı var. Sizler de burada misafirlerimizsiniz. Bir sıkıntınız olduğu zaman Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği aracılığıyla bize ulaştığınızda imkânlar ölçüsünde katkı sağlamaya çalışacağız" dedi.

GÖNÜLLÜ AİLELER KUCAK AÇMALI

Kocaelililerin misafirperverliğine dikkat çeken Genel Sekreter Yardımcısı Büyükakın, "Kocaelili gönüllü aileler misafir öğrencileri evlerinde ağırlayıp kucak açabilirler. Burada 5 yıl boyunca kalacak olan yabancı uyruklu öğrenciler hem Türkçelerini geliştirmiş olacak hem de kültürümüzü öğrenmiş olacaklar" ifadelerini kullandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Bilal Barış ise hazırlayacakları projelerle uluslararası öğrencilerin kente katılması için çaba sarf edeceklerini belirtti.

693 ULUSLARARASI ÖĞRENCİ VAR

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) Başkanı Mehmet Baydemir, çok sayıda ülkeden 693 misafir öğrencinin Kocaeli'de eğitim gördüğünü söyledi. Misafir öğrencilerin kendilerini evlerinde hissetmeleri için bu derneği kurduklarını söyleyen Baydemir, Kocaeli'de misafir olarak bulunan öğrencileri Türk öğrenciler ve kent halkıyla kaynaştırmaya çalıştıklarını belirtti.

ÜLKE TANITIM GÜNLERİ TÜRKİYE İLE BAŞLAYACAK

Bu amaçla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyleyen Baydemir, ülke tanıtım günleri düzenleyeceklerini ve ilk olarak da 30 Kasım Cuma günü Türkiye ve Kocaeli'yi tanıtan bir sunum gerçekleştireceklerini vurguladı. Baydemir, daha sonra Özbekistan, Arnavutluk ve diğer ülkelerle ülke tanıtım günlerinin devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel KİSA Yönetimi Büyükakın'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement