Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde Barış ve Demokrasi Partisi tarafından 'Kürt sorununa demokratik çözüm ve özgürlük şöleni' adı altında yarın yapılması planlanan toplantıya Kaymakamlık izin vermedi.
BDP'nin yarın saat 16.00-21.00 arasında Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkanı Ahmet Türk ile BDP'li milletvekillerinin katılımıyla 'Kürt sorununa demokratik çözüm ve özgürlük şöleni' düzenlemek istedi. Kızıltepe Kaymakamlığı, buna izin vermedi.
Kaymakamı Erkaya Yırık tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Etkinlikte meydanda toplanan ve yine meydanda görev alan güvenlik personeline karşı her türlü eylemin gerçekleştirilebileceği duyumları alınmıştır. Yapılan yasaklamanın ana amacı, özellikle halkımızı ve güvenlik personelimizi bu tür tehlikelerden uzak tutmaktır" denildi. - Mardin/ Kızıltepe
Son Dakika › Güncel › Kızıltepe'de BDP'nin Toplantısına İzin Verilmedi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.