Kocaeli’nde Çifte Fuar Keyfi - Son Dakika
Güncel

Kocaeli’nde Çifte Fuar Keyfi

Kocaeli’nde Çifte Fuar Keyfi

6. Yöresel Kültürler Fuarı İle 45. Kocaeli Fuarı 27 Mayıs'ta Açılıyor.

24.05.2011 23:58  Güncelleme: 23:59

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl Yöresel Kültürler Fuarı'nın 6'ncısını gerçekleştirecek. 27 Mayıs Cuma günü yapılacak olan açılış programında ayrıca Kocaeli Kültür ve Eğlence Fuarı'nın da 45'inci açılışı yapılacak. Fuara şahıs girişi 50 kuruş, araç girişi ise 1,5 TL olarak belirlendi. "Kültür Sanat ve Eğlence Festivali 2011" açılış töreni 27 Mayıs Cuma günü 18.30'de Fuar Müdürlüğü önündeki ana meydanda yapılacak. Fuar bu yıl sürpriz bir sanatçıyı da Kocaalilerle buluşturacak. Aynı gün başlayacak olan Yöresel Kültürler Fuarı ise 27 Mayıs ile 1 Haziran arası 6 gün boyunca sürecek. Yöresel Kültürler Fuarı'na bu yıl 53 hemşehri derneği katılacak.

YAZICI BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Yöresel Kültürler ve Kocaeli Fuarı'nın açılışları ile ilgili olarak Genel Sekreter Ersin Yazıcı, bir basın toplantısı düzenlendi. Sekapark Palmiye Kafe'de gerçekleştirilen basın toplantısına Genel Sekreter Yazıcı'nın yanı sıra, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Fuar Müdürü Fevzi Utaş, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Basın Yayın Daire Başkanı Raşit Fidan ile Yöresel Kültürler Fuarı'nda temsil edilecek olan sivil toplum kuruluşlarının dernek başkanları yer aldı.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLAYACAK

Genel Sekreter Yazıcı, basın toplantısında Yöresel Kültürler Fuarı ve Kocaeli Fuarı'nın etkinlik programı ile ilgili detaylı bilgi aktardı. Yazıcı, açılış töreni öncesi 15.00–17.00 saatleri arasında etkinliklere katılacak tiyatro gurupları, sivil toplum örgütleri, dernekler ve halkın katılımıyla şehir içinde renkli bir kortej gerçekleştirileceğini kaydetti. Merkez Bankası önünden 15.00'de hareket edecek olan kortej, Yürüyüş Yolu ve Turgut Özal Yaya Köprüsü'nü takip ederek fuar alanına yürüyecek.

53 HEMŞEHRİ DERNEĞİ

6'ncısı düzenlenen Yöresel Kültürler Fuarı'na bu yıl 53 hemşeri derneği katılacak. Güneş Sahnesi'nin etrafında hazırlanan stantlarda dernekler kendi yörelerinin tanıtımlarını yapacak. Fuarda her akşam yörelerin halk oyunları gösterileri, sanatçıların konserleri ve kendi yörelerine ait özel etkinlikler olacak.

27 MAYIS CUMA KUZEY BÖLGESİ

Çeşitli dönemlerde Kocaeli'ne göç eden hemşehri yöresel dernekleri 6 ana sınıfa ayrıldı. Buna göre her bir bölge belirlenen günlerde etkinlikler düzenleyecek. 27 Mayıs Cuma günü Kuzey Bölgesi olarak adlandırılan Gümüşhane, Artvin, Giresun, Zonguldak, Tokat, Sinop, Ordu, Trabzon, Kastamonu, Bolu, Amasya ve Rize yöreleri kültürlerini tanıtma fırsatı bulacak. Samsun Derneği'nin hazırladığı Tiyatro Gösterisi ve ardından da halk dansları gösterileri gerçekleşecek. Bu gösterilerden sonra Karadeniz türküleriyle Gökhan Birben konseri olacak.

28 MAYIS CUMARTESİ GÜNEY BÖLGESİ

28 Mayıs Cumartesi günü ise Güney Bölgesi kendi kültürünü tanıtacak. Yöresel Sanatçı Özgür Bacı konseri ardından halk dansları gösterilerinin gerçekleşeceği programda Antep, Kilis, Kahramanmaraş, Adıyaman, Mersin, Adana, Hayat, Antalya ve Osmaniye yörelerine ait kültürler kendine yer bulacak. Ayrıca Güney ve Güneydoğu'da yaşayan Türkmen Yörüklerin meşhur 'Kız alma – kız verme Eğlencesi'nden tiyatral tarzda örneklerle sunulacak. Ardından Mehmet Yakar, Çukurova yöresi türkülerini seslendirecek.

29 MAYIS PAZAR DOĞU BÖLGESİ

29 Mayıs Pazar günü ise Tokatlılar Derneği tarafından bölgenin meşhur Bat gecesinden örnekler sunulacak. Halk dansları gösterilerinin gerçekleştireceği Doğu Bölgesi programında Kars, Ardahan, Iğdır, Van, Erzurum, Ağrı, Sivas, Tunceli ve Diyarbakır yöreleri tanıtılacak. Ayrıca Yöresel Sanatçı Yılmaz Çelik ve ünlü sanatçı Sevcan Orhan doğu Anadolu Türkülerini dile getirecek.

30 MAYIS PAZARTESİ RUMELİ- BALKAN BÖLGESİ

30 Mayıs Pazartesi günü ise Rumeli- Balkan Bölgesi fuarda kendine yer bulacak. Yine halk dansları gösterilerinin olacağı fuarda Kırklareli, Edirne, Üsküp, Tekirdağ yöreleri yer alacak. Rumeli Balkan Folklor ekibi ile Makedonya Davul –Zurna ekibinin sahne alacağı günde Ayrıca Suzan Kardeş, Rumeli türkülerinden oluşan bir konser verecek.

31 MAYIS SALI KAFKAS BÖLGESİ

31 Mayıs Salı Kafkas Bölgesi programında Kafkas ve AKS dans topluları gösterilerini sunacak. Ayrıca Betül Bilgin'den Azerbaycan –Kafkasya yöresi türkülerinden oluşan bir konser olacak.

1 HAZİRAN ÇARŞAMBA BATI VE İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Fuarın son günü olan 1 Haziran Çarşamba günü de Batı ve İç Anadolu Bölgesi fuarda olacak. Halk dansları gösterilerinin olacağı fuarda Çankırı, Sakarya, Aydın, Afyon, Niğde yöreleri ile Roman kültürü yer alacak. Semazen gösterisi ve yaren gecesinin düzenleneceği günde Yöresel Kültürler Fuarı'nın kapanışı yapılacak. Ünlü ses sanatçısı Sümer Ezgü'nün Ege ve Batı Anadolu Türküleri'nden derlediği müthiş konserle fuar sona erecek.

KO-MEK GENEL SERGİSİ 26 MAYIS–28 MAYIS

Ayrıca fuarda dernekler yörelerine ait yemeklerden ve hediyelik eşyalardan kendi stantlarında örnekler sunacak. Ayrıca KO-MEK Genel Sergisi 26 Mayıs–28 Mayıs tarihleri arasında yine Fuar alanında düzenlenecek. Kocaeli'ndeki bütün kurs merkezlerinin kursiyerleri tarafından hazırlanan en güzel ürünlerin yer alacağı sergi üç gün boyunca devam edecek.

SİVİL TOPLUM MERKEZİ AÇILIŞI

Kocaeli'ndeki Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) çalışma merkezi şeklinde plânlanan merkezin açılışı da 17 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilecek.180 ve 60 kişilik 2 toplantı salonu, 6 çalışma odası ve bir de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun çalışma ofisi bulunuyor.

1'İNCİ TOPLU TAŞIMA FUARI

Öte yandan 27 Mayıs–1 Haziran 2011 tarihleri arasında Fuar alanında 1'inci Toplu Taşıma Araçları Fuarı organize edilecek. Fuar; KARSAN, OTOKAR, ISUZU, TEMSA, NATURELGAZ ve KENT KART'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Fuardaki diğer etkinlikler ise şöyle:

HEREKE HALISI:

24–25–26 Haziran tarihlerinde Kocaeli'ndeki Kültür Turizm değerlerinin ve ilimize has el sanatları ürünlerinin tanıtılacağı bir organizasyon düzenlenecek. Organizasyonun bu yılki teması "Hereke Halısı" olarak belirlendi. Kocaeli'ne has bir değer olan Kandıra bezi, Kandıra taşı, Karamürsel sepeti, İzmit pişmaniyesi gibi yöresel ürünlerin uygulamalarının da yapılacağı etkinliklerin yanında Kocaeli'nin Turistik ve tarihi yerleri de ziyaretçilere tanıtılacak. Bu yıl özel olarak Kocaeli'nin dünya markası Hereke Halısı tüm yönleriyle tanıtılacak.

KARADENİZ GÜNLERİ:

Karadeniz günleri 28 Haziran – 7 Temmuz tarihleri arasında Fuar alanında Karadeniz yöresi ürünleri kültürel değerleri ile birlikte tanıtılacak.

FUAR YAZ OYUNLARI:

Fuar alanında 1 ay süresince 8 farklı dalda çeşitli spor etkinlikleri fuar yaz oyunları kapsamında düzenlenecek. Ziyaretçilerin başvurularıyla oluşturulacak takımların yarışacağı etkinliklere sporun yaygınlaşması hedefleniyor. Branşlar ise şöyle: Voleybol, Basketbol, Karete, Judo, Satranç, Masa Tenisi, İzcilik, Hedef Bulma ve Halk Dansları.

PİŞMANİYE FESTİVALİ:

22–23–24 Temmuz 2011 tarihlerinde "3'üncü Uluslararası Pişmaniye Festivali" düzenlenecek.

HALK OYUNLARI ŞENLİĞİ:

16 Temmuz–26 Temmuz tarihleri arasında 25 ülkeden gelen halk oyunları ekiplerinin katılacağı halk oyunları şenliği 10 gün boyunca fuar alanında yapılacak.

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ

Bu yıl da her sene olduğu gibi Ramazan etkinlikleri fuar alanı içerisinde Kocaelililere Büyükşehir Belediyesi iftar hizmeti verecek.

17 AĞUSTOS ANMA ETKİNLİĞİ

Marmara Bölgesi'nde ve özellikle de Kocaeli'nde yaşanan 17 Ağustos deprem felaketini anma etkinlikleri, bu yıl yine fuar alanında kapsamlı bir şekilde yer alacak.

DİĞER ETKİNLİKLER:

Ayrıca her akşam fuar alanındaki iki sahnede çeşitli interaktif eğlenceler, halk oyunları gösterileri, mehter gösterisi gibi etkinlikler fuar süresi boyunca devam edecek. Bu kapsamda İndirim Günleri Alışveriş-Çarşısı, Kitap Fuarı stantları, Kafeteryalar, Restoranlar ve Lunapark her yıl olduğu gibi yine fuarda bulunacak. Diğer yandan her Çarşamba akşamı popüler bir sanatçının katılacağı büyük halk konserleri düzenlenecek.

Fuar alanının çeşitli noktalarında birçok farklı karakter ile animasyonlar gerçekleştirilecek. Sünger bob - Bal Arısı- Tavşan- Pembe Panter ve Palyaçolar fuara gelen minik ziyaretçilerin renkli dakikalar geçirmesini sağlayacak.

SPONSORLU ETKİNLİKLER

Fuarda ayrıca sponsorlu etkinlikler gerçekleştirilecek. Bu kapsamda

23 Temmuz Cumartesi günü Fanta Gençlik Festivali Fuar alanında gerçekleşecek. Fanta yine sürpriz bir sanatçıyı fuarımıza getirecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocaeli’nde Çifte Fuar Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement