Kocaeli'yi Seviyorum Çünkü... - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'yi Seviyorum Çünkü...

Kocaeli\'yi Seviyorum Çünkü...

Bilgievi öğrencilerinin hazırladığı kitabın tanıtımına İl Başkanı Mahmut Civelek de katıldı

24.04.2013 10:31

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak hizmet veren Bilgievi öğrencileri hazırladıkları iki yeni kitabı yazın hayatına tanıttı. Ünlü yazar Mevlana İdris Zengin ile bir süredir çalışma halinde olan Bilgievi öğrencileri "Kocaeli Seviyorum Çünkü" adını verdikleri kitabı 23 Nisan Şenlikleri'nde arkadaşlarının beğenisine sundu. Kitap tanıtımına katılan AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek ise yapılan çalışmanın son derece önemli olduğuna dikkat çekerek geleceğin yazarlarını kutladı.

MAHMUT CİVELEK TANITIMA KATILDI

Bilgievi öğrencileri kitap tanıtımlarını 23 Nisan Uluslar rası Çocuk Şenliği'nin gerçekleştirildiği Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde yaptı. Kitap tanıtımına Kocaeli Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek de katıldı. Ayrıca Bilgievlerinin 5.Kitap Fuarı'nda çıkarmayı planladığı "Ben Başkan Olsaydım" kitabı için çocuklar fikirlerini İl Başkanı Civelek ile paylaştı.

CİVELEK GELECEĞİN BAŞKANLARINI DİNLEDİ

Civelek, Bilgievi öğrencilerinin Kocaeli hakkındaki düşünceleri dinledi. Çocukların, Kocaeli'ni sevme nedenleri ise İl Başkanı Civelek'i çok etkiledi. Bilgievi çocukları Civelek'e başkan olmaları halinde neler yapmak istediklerini anlattı. Çocukların çikolata akan çeşmeler, uçan arabalar, her sokağa lunapark istekleri Başkanı şaşırttı. Çocukların çıkardığı kitabı çok beğendiğini ve daha detaylı bir şekilde inceleyeceğini söyleyen İl Başkanı Mahmut Civelek, "Geleceğimizin emanetçileri çocuklarımızın fikirlerini her zaman büyük bir dikkatle not ediyoruz. Onların bu kitaptaki görüşleri de bizler için çok önemli. Bilgievlerimizi çalışması için kutluyorum" dedi.

KİTABA YOĞUN İLGİ

Bilgievi öğrencilerinin hazırladığı "Kocaeli'yi Seviyorum Çünkü" adlı kitap ise büyük ilgi gördü. Çocukların yanı sıra yetişkinler de kitap alabilmek için stant önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

"BEN BAŞKAN OLSAYDIM" KİTABI YOLDA

Bilgievi öğrencileri "Kocaeli'yi Seviyorum Çünkü" adlı kitabın ardından "Ben Başkan Olsaydım" adını verdikleri ikinci kitabın çalışmalarını yürütüyor. Çocuklar, il Başkanı Mahmut Civelek'e söz konusu ikinci eserleri hakkında da bilgi aktardı. Çocuklara ikinci kitap çalışmasında da başarılar dileyen ve fikirlerini sabırsızlıkla beklediğini söyleyen İl Başkanı Mahmut Civelek daha sonra minik dostlarıyla 23 Nisan hatıra fotoğrafı çektirdi.

FASLI ÇOCUKLARIN ÖZLEMİ

23 Nisan Eğitim ve Eğlence Fuarı'nda Bilgievlerinin kitap tanıtımına yurt dışından gelen Faslı misafirler de katılarak fikirlerini arkadaşlarıyla paylaştı. Faslı çocuklar başkan olsaydık; "Biz de ülkemizde böyle bir şenlik düzenler ve bütün dünya ülkelerinden çocukları davet ederdik" dedi. Ülkelerinde kendileri adına düzenlenen bir şenlik olmadığını söyleyen Faslı çocuklar, "Buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Türk insanı çok misafirperver ve çok sıcakkanlı. Bu şenliği düzenleyenlere çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"BEN BAŞKAN OLSAYDIM" KİTABI ÇIKIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Bilgievi öğrencileri ilk kitabını "Kocaeli'ni Seviyorum Çünkü" adıyla çıkardı. Çocukların Kocaeli'ni sevme nedenlerini birer cümleyle anlatan çocuklar, şimdi de başkan olmaları halinde Kocaeli'nde neler yapmak istediklerini anlatacak. Çocukların cümlelerinden oluşturulacak olan kitap, 5.Kitap Fuarında "Ben Başkan Olsaydım" adıyla yayınlanacak.

BİLGİEVLERİNDEN KİTAP FUARINA ANLAMLI DESTEK

Büyükşehir'in eğitimdeki en önemli projesi olan Bilgievi çocukları bir yandan da Mayıs ayında beşincisi düzenlenecek Kocaeli Kitap Fuarı'na hazırlanıyor. Bilgievi öğrencileri 23 Nisan Şenlikleri çerçevesinde açtıkları stantta "Para Kumbaram" adını verdikleri bir kumbara dağıttı. "Para Kumbaram" adıyla dağıtılan kumbaralar sayesinde çocuklar, para biriktirip 5. Kitap Fuarı'nda kitap alacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocaeli'yi Seviyorum Çünkü... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement