'Kocaelili Öğrenciler Çok Şanslı' - Son Dakika
Güncel

'Kocaelili Öğrenciler Çok Şanslı'

\'Kocaelili Öğrenciler Çok Şanslı\'

26 Bin 709 Öğrenciye Ücretsiz Laptop Dağıtım Törenine Telekonferansla Katılan Erdoğan, Öğrencilere Seslendi.

25.12.2010 01:14  Güncelleme: 01:15

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 'Her Öğrenciye Bir Bilgisayar' kampanyası kapsamında 26 bin 709 öğrenciye dizüstü bilgisayar verdi. İnterteks Fuar Alanı'nda düzenlenen bilgisayar dağıtım törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da telekonferans sistemiyle katıldı.

Aybike'den Başbakan'a Teşekkür

Başbakan Erdoğan, dağıtılan bilgisayarlar sebebiyle Kocaelili öğrencilerin çok şanslı olduğunu söyledi. Laptop alan öğrenciler adına Başbakan Erdoğan'a teşekkür eden ve konuşması sırasında oldukça heyecanlanan Kandıra Akçakoca İlköğretim Okulu öğrencisi Aybike Tomrishan Karakuyu, büyük alkış aldı. Büyük coşkunun yaşandığı programda sevilen şarkıcı Yusuf Güney en güzel şarkılarını öğrencilerle birlikte söyledi.

7 Bin Kişi Katıldı

Uluslararası İnterteks Fuar Alanı'nda düzenlenen programa yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da telekonferans sistemiyle katıldığı programda Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu temsilen MEB Müsteşar Yardımcısı Recep Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, içle belediye başkanları, kaymakamlar, Büyükşehir yöneticileri ve kent protokolü hazır bulundu. Programı çok sayıda ulusal ve yerel medya temsilcisi de takip etti.

Bilgisayara Esir Olmayın

Ankara'daki konutundan telekonferans sistemiyle öğrencilere seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bilgisayar kullanan öğrencilere, bilgisayarı oyun aracı olarak görmemeleri tavsiyesinde bulundu. Bilgisayarların öğrencileri sıcak ve samimi ortamlardan ayırmaması gerektiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Bilgisayarlar vaktinizi tüketen sizi esir eden bir hale dönüşmesin. Bu konuda sizin, ailenizin ve öğretmenlerinizin çok dikkatli olacağını biliyorum. Sahip olduğunuz bilgisayarları eğitimleriniz için kullanacağınızı da biliyorum" şeklinde konuştu.

Her Sınıfta Laptop Olacak

Bilgisayarların öğrencilerin başarısını artırmasını dileyen Başbakan Erdoğan, "Yeni üniversiteler açarak gençlerimizin üniversiteye daha kolay ulaşmalarını sağladık. Okullara 750 bin bilgisayar dağıttık. FATİH projemizle sınıflara kadar bilgisayar dağıtmış olacağız. Her sınıfta internet bağlantılı laptop olacak. Ama Kocaeli'deki öğrencilerimiz daha şanslı. Sizlerin okuldaki bilgisayarın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine verdiği laptoplarınız var" ifadelerini kullandı.

Bana Mail Atın

Başbakan Erdoğan, son olarak şunları söyledi: "Sevgili öğrenciler, sizlerden bir de isteğim var. Bilgisayarlarınızdan internete bağlandığınızda bana elektronik posta göndermenizi ve duygularınızı benimle paylaşmanızı sizden rica ediyorum. Benim elektronik posta adresim; bimer@basbakanlik.gov.tr. Hepinizi çok seviyorum"

50 Bin Bilgisayar Daha Dağıtılacak

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ise yaptığı konuşmada 50 bin bilgisayar daha dağıtılması sözünü isteği Başkan Karaosmanoğlu'ndan 'tamam' yanıtını aldı. Bakan Ergün, "Bilgisayar vasıtasıyla bilgiye ulaşmak çok daha kolay bir hale geldi. Yakın bir gelecekte bilgisayar kullanmasını bilmemek okuma yazma bilmemek anlamına gelecek. Gençlerimiz bilgiyle iletişim araçlarıyla donatmalıyız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni bu projesinden dolayı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Vali'den Başkan'a Teşekkür

Kocaeli Valisi Ercan Topaca da Kocaeli'nin çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Vali Topaca, "Çocuklarımızı ve ülkemizi geleceğe hazırlamak açısından bu projenin çok faydalıdır. Gençlerimizin başarısını mutlaka artıracaktır. Başkan Karaosmanoğlu'na ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise bu projeyi çağa öncülük yapmak için başlattıklarını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, şöyle konuştu: "Binlerce yavrumuz; kendi bilgisayarıyla ders yapmaya, bilgisayarı anlamaya, öğrenmeye başladı. Çocuklarımız, bilgisayarla neler yapıldığını görmekten başka, neler yapılabileceği sorusunu sormaya başladı. Amacımız tam da buydu! Bilgisayarla yeni bir çağın, yeni bir anlayışın temellerini atmak, çocuklarımıza büyük bir ideal aşılamaktı.

Kocaeli 'Bilgi Fabrikası' Olacak

5 yılsonunda 130 bin adet bilgisayarı çocuklarımıza teslim etmiş olacağız. Bir nesil, kendi bilgisayarlarıyla büyüyecek. Böylece; üretimin başkenti Kocaeli'nin, 'Bilgi Fabrikası' olması için büyük bir adım atmış olacağız. 130 bin öğrenciden birkaç tanesinin bile, bir bilişim dehası olarak yetişmesi; hiçbir üretimle kıyaslanmayacak kadar büyük bir kazanç olacaktır.

Projenin tamamını Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütüyoruz. Bu iş birliği ile okullarda internet altyapısı oluşturuyoruz. Öğretmenlerimize teknik eğitim veriliyor, eğitim yazılımları sürekli geliştirilip, güncelleniyor. Projemize destek veren başta Başbakanımız olmak üzere herkese yürekten teşekkür ediyorum"

Çalınmayı Ve Satılmayı Engelleyen Bilgisayarlar

Çalınmaya ve kırılmaya karşı bir yıl sigortalı olan BilgePisi'ler birçok yeniliği üzerinde barındırıyor. Intel'in Anti-Theft teknolojisine sahip olan bilgisayarlar uzun yıllar gönül rahatlığı ile kullanılabilecek. Bu özellik sayesinde ürünler çalındıklarında ya da kaybolduklarında merkezden bilgisayarlar kilitlenebiliyor. Formatlama, sabit disk değişikliği, işletim sistemi değişikliği gibi durumlarda da sistem açılamayarak bilgisayarların çalınmasını veya satılmasını tamamen önlüyor.

Ebeveyn Kontrol Yazılımları

Sadece öğrencilerin faydalanabileceği özelliklerle donatılan BilgePisi'ler üzerindeki ebeveyn kontrol yazılımları sayesinde bilgisayar ve uygulamaların kullanımlarının yanı sıra öğrencilerin çalışma saatleri de yönetilebiliyor. Yazılım ayrıca öğrencilerin girmemesi istenilen sakıncalı sitelere her anlamda ulaşması kontrol altına alınıyor.

900 Sınıf Öğretmenine Eğitim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 6. sınıf öğrencilerine yönelik bu yıl ikincisi gerçekleştirilen dizüstü bilgisayarları için Kocaeli genelindeki tüm 6. Sınıf öğretmenlerine eğitim veriliyor. Yaklaşık 900 öğretmene uzmanlar tarafından dağıtılacak bilgisayarların içindeki programlar ve "etkin öğrenim ve eğitim nasıl yapılır" konusunda bilgiler veriliyor.

Tam Donanımlı Sistem

5 yılsonunda toplam 130 bin 6. sınıf öğrencisine ulaşması hedeflenen BilgePisi'lerde Intel® Atom® işlemcisi bulunuyor. 160 GB hard diske sahip olacak laptoplarda 1 GB RAM mevcut. 10,1 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan bilgisayarlar üzerinde, kablosuz iletişim için tümleşik ağ kartı, tümleşik ses kartı, 1,3 megapiksel dâhili webcam, tümleşik hoparlör ve mikrofon bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Kocaelili Öğrenciler Çok Şanslı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement