Konyaaltı Belediyesinden Çiftçilere Destek - Son Dakika
Son Dakika Logo

Konyaaltı Belediyesinden Çiftçilere Destek

28.12.2016 14:17

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bitki öğütme makinesinin küçük parçalara ayırarak briket elde ettiğini ve bu briketi bölgedeki seracılara soğuk gecelerde yakmalar için ücretsiz vereceklerini bildirdi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bitki öğütme makinesinin küçük parçalara ayırarak briket elde ettiğini ve bu briketi bölgedeki seracılara soğuk gecelerde yakmalar için ücretsiz vereceklerini bildirdi.

Böcek, yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde envanterlerine dahil ettikleri bir makineyle park ve bahçe budama işlerinden elde edilen bitki türü atıklarını parçalara ayırarak gerek hacimsel gerekse bu atıkların taşınmasıyla harcanan yakıt ve iş gücünden tasarruf sağladıklarını söyledi.

Böcek, parçalara ayrılan bu atıkları ise başka bir makineyle sıkıştırılarak yakıt brikete dönüştürüldüğünü belirtti.

Amaçlarının elde ettikleri bu briket ile serelarda kullanılan kömür ya da sıvı türü yakıta alternatif oluşturmak olduğunu aktaran Böcek, şunları kaydetti:

"Böylece maaliyeti her geçen gün katlanarak artan tarım üreticilerinin giderlerini büyük ölçüde azaltacağız. Günde ortalama bir ton briket elde ediyoruz. Bu briketleri belediye fidanlığının serasında yakıt olarak kullanıyoruz. Önümüzdeki günlerde bölgedeki tarım üretecilerine de yakıt olarak kullanmaları için ücretsiz olarak dağıtacağız. Böylece hem çiftçinin maliyetini düşüreceğiz hem de hava kirliliğini azaltacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Konyaaltı Belediyesinden Çiftçilere Destek - Son Dakika


Advertisement