Korkut Ata Heykeli Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Korkut Ata Heykeli Açılıyor

Korkut Ata Heykeli Açılıyor

Korkut Ata Heykelinin açılışını 6 Nisan'da MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli yapacak.

04.04.2013 16:09

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi yolu üzerindeki kavşağa yerleştirilen Korkut Ata Heykelinin açılışını 6 Nisan'da MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli yapacak. 2.5 metre çapında 3.2 metre yüksekliğinde olan Korkut Ata Heykeli, polyester malzeme ile yapılarak bronz görünümü verildi. Kavşağın ortasına yerleştirilen heykelin çevresinde ise 12 adet Dede Korkut Hikayeleri anlatımı yapılacak.

Korkut Ata Kimdir?

Korkut Ata – Türk, Altay ve Oğuz efsanelerinde, masallarda ve halk hikayelerinde adı geçen söylencesel ozan. Dede Korkut olarak da bilinir. Dede Korkut Hikayeleri'nin anlatıcısı olduğu kabul edilir. Ozanların atasıdır. Sıra dışı özellikleri vardır. Kopuz çalar, öyküler anlatır. Çok uzun yıllar yaşamıştır. Kopuzun bulucusu odur. İslamiyetle birlikte bir evliya olarak kabul görmüştür fakat İslam öncesi dönemlerde çok geriye giden bir karakterdir. rastlanır. Çok uzun yıllar yaşadığı anlatılır. ede Korkut kitabında 12 öykü yer alır bunlar tarih boyunca dilden dile, aktarılan bir sözlü gelenek ürünüdür, 16. Yüzyılda yazıya geçirilmişlerdir.

Korkut sözcüğü (Kor/Gor) kökünden türemiştir. Çok büyük, ulu, heybetli, korku veren demektir. Ayrıca korkutucu düş anlamında da kullanılır. Kelime kökünde kor, korumak, korkutmak, koramak (yanmak) gibi anlamları vardır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Korkut Ata Heykeli Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement