KOSBEB KOBİ'lere Çözüm İçin VATSO'da Toplandı - Son Dakika
Güncel

KOSBEB KOBİ'lere Çözüm İçin VATSO'da Toplandı

KOSBEB KOBİ\'lere Çözüm İçin VATSO\'da Toplandı

KOBİ'lerin hasarlarını tespit etmek ve yapılacak destekler konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere Ankara'dan bir heyetle Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan bir toplantıya katıldı.

04.11.2011 20:45  Güncelleme: 20:47

Toplantıya KOSGEB'de görevli Daire Başkanı Aydın Bayrambaş, Mehmet Ömerbeyoğlu, KOSGEB Satın Alma Müdürü Can Eryılmaz, VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu, ESOB Temsilcisi İdris Karael, OSB Başkanı Sinan Hakan, İŞGEM'den Mahmut Gedik, VANSİAD Başkanı Ali Çiçeksay, SMMMO Başkan Yardımcısı İbrahim Şahin, VATBO Başkan Vekili İbrahim Koyuncu, KOSGEB Van Müdürü Emre Yörük, VATSO Meclis Başkanı Ata Altay, Erciş TSO Başkanı Abdulkadir Aslan'ın katıldığı toplantıda KOSGEB'in yapacağı çalışmalar değerlendirildi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, İlimizde yaşanan deprem felaketinde tüm Türkiye'nin yönünü buraya döndürdüğünü ifade ederek "Gerek maddi, gerekse manevi desteği ile yanımızda olan tüm ülke insanımıza teşekkür ederiz. Ancak deprem yaşandığı anla biten bir durum değil. Acilen yaraların sarılması gerek.

Burada en önemli durum ekonomik hayatın normalleşmesidir. Bunun için tüccarımız, sanayicimi, esnafımızın desteklenmesi, hayata döndürülmesi gerek. Gerek hükümetimizin aldığı tedbirler, gerek bankaların imkanlarını seferber etmesi bizim için çok önemli. Ancak yeterli değil. Yaşanan felaketin boyutları görüldükçe bu haklı taleplerimiz daha da kabul görecektir" ifadesini kullandı.

VATSO Başkanı Nadiroğlu, KOSGEB'in Van'da bütün işletmelere destekler vermesi gerektiğini belirterek "Kötü günde yanımızda bulunulması gerek. Bunun içinde hükümetimizin gerek KOSGEB, gerek Bankalar, gerek diğer kurumlar üzerinden çalışmalarını yapmasını bekliyoruz. İlimizde özellikle ekonomik anlamda hayatın normalleşmesi için en az bir yıllık bir süre gerekiyor.

Biz gelen tüm yetkililere yapılacak her çalışmada bu sürenin dikkate alınmasını beyan ettik. Buradaki taleplerimizi Ankara'dan gelen arkadaşlarımız üst kurullarında tartışıp, yaşananlar doğrultusunda gerçekçi ve kabul edilebilir çalışmalarla buradaki KOBİ'lerin taleplerini kabul etmelidirler.

KOSGEB'in uygulamaya başlattığı üst limit 100 Bin TL. lik desteğin de yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Alt limit 30 bin, üst limitin de 200 Bin TL. olmasını; 6 ay geri ödemesiz ve 24 ay ödemeli toplam 30 ay olmasını kendilerinden talep ettik. Çünki buradaki KOBİ'lerin böyle bir desteğe ihtiyacı var" dedi.

Toplantıya katılan diğer katılımcılar da düşüncelerini beyan ettiler. Van OSB Başkanı Sinan Hakan, özellikle OSB'de fizik anlamda zararın az olduğunu ancak soruna sadece fiziki zarar olarak bakılması durumunda yanıltıcı sonuçlar ortaya çıkacağını belirterek "Konuya ticari mantıkla bakılmalı. OSB'de tüm fabrikalarımız üretimlerini durdurdular. Dolayısı ile bizde ticari bir deprem yaşıyoruz. Olaya biraz da böyle bakılmalı" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel KOSBEB KOBİ'lere Çözüm İçin VATSO'da Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement