Köylülerden "Ptt Kapanmasın" Eylemi - Son Dakika
Güncel

Köylülerden "Ptt Kapanmasın" Eylemi

Köylülerden "Ptt Kapanmasın" Eylemi

Kastamonu'nun Araç ilçesinde bağlı İğdirli köyü sakinleri, köydeki PTT şubesinin 5 gün hizmet vermesi için Karabük Kastamonu karayolunu trafiğe kapattı

04.09.2013 18:41

Kastamonu'nun Araç ilçesinde bağlı İğdirli köyü sakinleri, köylerindeki PTT şubesinin 5 gün hizmet vermesi için Karabük-Kastamonu karayolunu trafiğe kapattı.

Köy meydanında toplanan grup, araçlarıyla Kastamonu-Karabük karayoluna çıkarak, araç trafiği akışını engelledi. Köydeki PTT şubesinin kapatılmasını istemediklerini belirten grup, bu konuyu görüşmek için Vali Erdoğan Bektaş'ın köye gelmesi talebinde bulundu.

Jandarma ekipleri köylüleri eylemlerine son vermesi yönünde ikna etmeye çalışırken, camiden yapılan anonsta ise köylülerden eyleme destek istendi.

Olay yerine gelen Araç Kaymakamı Halil İbrahim Çelik, Vali Bektaş'ın köye geleceğini belirterek, yolun trafiğe açılmasına istedi. Köylülerin eylemlerini devam ettirmesi üzerine Çelik, "Eğer, yolu açtığınız takdirde bir sonuca ulaşamazsanız, söz veriyorum ilçe kaymakamı olarak ben de yanında yer alacağım. Bana güvenin yolu açın" dedi.

Çelik'in konuşmasının ardından, jandarma ekipleri tarafından önce vatandaşlar, ardından araçlar yoldan çekilerek, yaklaşık 2,5 saat kapalı kalan yol trafiğe açıldı.

Vali Bektaş, daha sonra köye gelerek vatandaşlara yaptığı konuşmada, PTT şubesinin iş hacmi düşük olması durumunda kapanabileceğini belirterek, "İş hacmi varsa  PTT açılacak. Sizin huzurunuzda sordum, iş hacmi var dediler. O zaman PTT 5 gün açık" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların, Karabük iline bağlanmak istediklerini belirten Vali Bektaş, ancak bu konuda İğdirli'lerden resmi bir müracat almadığını söyledi.

Bektaş, İğdir'de belediye olması gerektiğinin altını çizerek, imarının, çöpünün, altyapısının, kanalizasyonunun ve suyunun bir muhtarın gücünün üzerinde şeyler olduğunu ifade etti.

İğdir köylüleri ise sorunlarının çözülmediği ve hizmet alamadıkları takdirde eylemlerine devam edeceklerini kaydetti.

Köylüler, daha sonra dağıldı. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Köylülerden 'Ptt Kapanmasın' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement