Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Köni Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Köni Açıklaması

Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Köni Açıklaması

Yalova Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansa katılan Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Hasan Köni, Uludere'de emrin kimin tarafından verildiğinin herkes tarafından bilindiğini ancak açıklanamadığını savundu.

26.12.2012 16:32

Yalova Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansa katılan Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Köni, Uludere'de emrin kimin tarafından verildiğinin herkes tarafından bilindiğini ancak açıklanamadığını savundu.

Yalova Üniversitesi'nde düzenlenen "Büyük Devletlerin Perspektifinde İran ve Suriye Ekseninde İnsan Hakları" konulu konferansa, Kültür Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hasan Köni konuşmacı olarak katıldı. Köni, Uludere'de yaşanan olayın ülkenin uluslararası hukuk alanında elini kolunu bağladığını belirtti. Uludere'de emri kimin verdiğini herkesin bildiğini ancak kimsenin bunu söyleyemediğini dile getiren Köni, "Uluslararası hukuk artık öyle bir hale geldi ki, güçlü devletler bu hukuku istedikleri gibi şekillendirebiliyor. Hatta kendi iç meselelerinizi dahi uluslararası bir noktaya taşıyıp sizin elinizi ayağınızı bağlıyorlar. Bunun en yakın örneği ise Uludere'de yaşanan olaydır. Orada uçaklara kimin emir verdiğini herkes biliyor ancak çıkıp kimse bir şey söyleyemiyor. Bu konuda emrin kimden çıktığının açıklanması beraberinde çok kötü sonuçlar doğuracaktır. Bu olay devletin elini kolunu bağlamış durumdadır. Bir daha benzeri bir hava operasyonunun yapılması mümkün değildir. Uçaklar gidip dağı taşı dövüp geri geliyor" dedi.

Uluslararası hukuku gelişmiş ülkelerin kendi menfaatleri doğrultusunda kullandıklarını savunan Köni, "Uluslararası hukuk AB ülkelerini de ABD'yi de kapsıyor. Peki siz hiç onların hapishanelerinde tutuklulara nasıl davranıldığını sorabilen ülke gördünüz mü? ABD'deki hapishanelerde yaşananları herkes biliyor. Oysa gidip kimse oraları denetleyemiyor. Ama onlar uluslararası hukuku bahane edip geliyor ve sizin her yerinizi inceliyorlar, hatta müeyyide uyguluyorlar" diye konuştu. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Köni Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement