Kuveyt'teki Yemen Müzakereleri - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kuveyt'teki Yemen Müzakereleri

20.04.2016 20:49

BİRLEŞMİŞ BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Kuveyt'te pazartesi başlaması gereken ancak Husiler katılmadığı için ertelenen müzakerelerin yarın başlayacağını söyledi.

BİRLEŞMİŞ BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Kuveyt'te pazartesi başlaması gereken ancak Husiler katılmadığı için ertelenen müzakerelerin yarın başlayacağını söyledi.

Dujarric, BM öncülüğünde gerçekleşecek görüşmelerde tarafların, "Husilerin kentlerden çekilmesi ve silahlarını devlete teslim etmesini öngören" 2216 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararının uygulamasına odaklanacağını belirtti.

Yemen'de Eylül 2014'ten bu yana devam eden sorunların çözümü için Yemenli taraflar arasındaki müzakerelerin birinci ve ikinci turu BM gözetiminde İsviçre'de gerçekleşmiş ancak görüşmelerde ilerleme sağlanamamıştı.

Taraflar arasındaki üçüncü görüşmenin 18 Nisan Pazartesi Kuveyt'te başlaması bekleniyordu ancak Husilerin katılmaması üzerine BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed, müzakerelerin ertelendiğini duyurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuveyt'teki Yemen Müzakereleri - Son Dakika


Advertisement