Liberland 'Devlet Başkanı' Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Liberland 'Devlet Başkanı' Gözaltına Alındı

Liberland \'Devlet Başkanı\' Gözaltına Alındı

Hırvatistan ile Sırbistan arasındaki bölgede 'Liberland' adında devlet kurduğunu ilan eden Vit Yedliçka, 'sınırdan izinsiz geçtiği' gerekçesiyle gözaltına alındı.

10.05.2015 16:14  Güncelleme: 16:43

Hırvatistan ile Sırbistan arasındaki yedi kilometrekarelik "tarafsız bölge"de "Liberland" adında devlet kurduğunu ilan eden Çek Cumhuriyeti vatandaşı Vit Yedliçka, "sınırdan izinsiz geçtiği" gerekçesiyle Hırvatistan polisi tarafından gözaltına alındı.

TERCÜMANIYLA BERABER YAKALANDI

Liberland'ın sözde devlet başkanı Yedliçka'nın, Hırvatistan sınırları içerisindeki Zmayevats şehrinde, tercümanı ile birlikte "Liberland" adını verdiği bölgeye geçisi sırasında, Hırvat polisi tarafından yakalandığı bildirildi.

İZİNSİZ GEÇİŞ NEDENİYLE GÖZALTI

Hırvatistan'dan Sırbistan'a izinsiz geçtiği gerekçesiyle gözaltına alınan Yedliçka'nın Beli Manastır'daki polis karakoluna götürüldüğü öğrenildi.

KENDİ DEVLETİNİ KURUP, BAŞKANLIĞINI İLAN ETTİ

Yedliçka, geçen nisan ayında, Hırvatistan ile Sırbistan arasındaki yedi kilometrekarelik "tarafsız bölge"de "Liberland" adında devlet kurduğunu ilan etmişti. Kendisini Liberland'ın devlet başkanı olarak nitelendiren Yedliçka, Hırvatistan'ın Zmayevats şehri ile Sırbistan'ın Baçki Monoştor şehirleri arasında, Tuna Nehri'nin batı yakasında bulunan alanın ne Sırbistan'a ne de Hırvatistan'a ait olduğunu savunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Liberland 'Devlet Başkanı' Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR: Kürtlere yer bulduk bence. Gönderelim buraya, sorun çıkarmasınlar artık. Alınca size devlet, yurt, yuva :) 34 35 Yanıtla
  • zuahhaha: Bu adamlar dahi devlet kurdu pkk li lar kuramadi :D 26 10 Yanıtla
  • KAMİL T.: BAK GÖRÜRSÜNÜZ BİZDEN ÖNCE AB YE GİRER BU ÜLKE. 18 2 Yanıtla
  • TUTORUTTO: TÜÜ LANET OLSUN GEÇEN HAFTA 250 tL LİK TİCARİ ANLAŞMA YAPMIŞTIK 1 0 Yanıtla
  • 1: Boş kafa şeytanin çalışma odasidir 0 0 Yanıtla

Advertisement