Libya Başbakanı Zeydan'ın Kaçırılması - Son Dakika
Güncel

Libya Başbakanı Zeydan'ın Kaçırılması

Libya Başbakanı Zeydan\'ın Kaçırılması

Zeydan: ''Hükümetin istifası gerekiyorsa bu da yapılır ancak meşru yollarla olmalıdır'' ''Biz yanarak geleceğimizi aydınlatmaya hazırız. Meseleleri kendi içimizde halledeceğiz''

10.10.2013 19:38

Libya Başbakanı Ali Zeydan, "Siyasi krizin sonlandırılması için hükümetin istifası gerekiyorsa bu da yapılır ancak bu meşru yöntemlerle olmalıdır. Terör, baskı ve zorlamayla değil" dedi.

Bu sabah kaldığı otelden silahlı kişiler tarafından kaçırılarak saatlerce alıkonulan Başbakan Zeydan, kurtarıldıktan sonra yaptığı basın açıklamasında, meseleyi gözlerden uzak, kendi aralarında halledeceklerini ifade etti.

Zeydan şunları söyledi:

"Bu vakıa doğru yolda olduğumuza olan inancımızı pekiştirdi. Siyasi krizin sonlandırılması için hükümetin istifası gerekiyorsa bu da yapılır ancak bu meşru yöntemlerle olmalıdır. Terör, baskı ve zorlamayla değil. Şahsen, kimsenin tarafında olmadım. Bu sürecin (geçiş süreci) yakıcı bir süreç olduğunun bilincindeyiz. Biz yanarak geleceğimizi aydınlatmaya hazırız. Hukukun üstün olması vatanımıza çok şey kazandıracaktır. Geçiş sürecinin sağlıklı işlemesi önceliğimizdir. Gemi güvenle karaya ulaşana kadar dikkatli olmaya devam edeceğiz. Bu meseleleri, gözlerden uzak, sakin değerlendirmeler ile demokratik yürüyüşümüze zarar vermeden çözeceğiz."

Bu sabah kaldığı otelden silahlı kişiler tarafından kaçırılarak saatlerce alıkonulan Başbakan Zeydan, yapılan operasyonla kurtarılmış, operasyonun ayrıntılarına ya da kaçıranların amacına dair bir açıklama yapılmamıştı.

Libya Devrimci Operasyonlar Birliği, Zeydan'ın "uyarı" amaçlı alıkonulduğunu açıklamış daha sonra olayla bir ilgilerinin bulunmadığını duyurmuştu.

Libya Parlamentosu olarak bilinen "Ulusal Kongre" Başkanı Nuri Busemhin düzenli güvenlik birimlerinin olmaması; son dönemde hükümet binalarına düzenlenen saldırılar ve milisler arasında çatışmaların artmasından dolayı başkent Trablus'un her türlü şiddetten korunması amacıyla temmuz ayında yayınladığı bir kararla "Libya Devrimci Operasyonları Birliğini" kurmuştu. - Trablus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya Başbakanı Zeydan'ın Kaçırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement