Libya'da Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Libya'da Darbe Girişimi

Libya\'da Darbe Girişimi

Tümgeneral Haftar'ın, Milli Genel Kongre'yi feshedip yerine Askeri Geçiş Konseyi'ni ilan ettiğini açıklamasının ardından gözler Libya sokaklarına çevrildi Başkent Trablus'ta hayat olağan seyrinde devam ederken darbe girişiminin sokaklarda ve halkın gündeminde pek de yankı bulmadığı gözlemlendi.

14.02.2014 20:00

Tümgeneral Halife Haftar'ın, Milli Genel Kongre'yi feshedip yerine Askeri Geçiş Konseyi'ni ilan ettiğini açıklamasının ardından gözler Libya sokaklarına çevrildi.

Muammer Kaddafi'nin devrilmesinin üçüncü yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan Libya, bugün ilginç bir darbe girişimine sahne oldu. Tümgeneral Halife Haftar, yönetime el koyduğunu açıklayarak, ülkeyi yöneten Milli Genel Kongre'yi feshettiğini ve yerine Askeri Geçiş Konseyi kurduğunu açıkladı.

Ancak tüm dünyada büyük yankı uyandıran bu girişim Libya Başbakanı Ali Zeydan'ın yaptığı "darbe başarısız oldu" açıklamasıyla bambaşka bir boyut kazandı. MGK, geçiş hükümeti ve Genelkurmay Başkanlığı arasında tam bir uyum olduğuna dikkati çeken Zeydan, "Savunma Bakanlığı'nın Tümgeneral Halife Haftar hakkında yakalama emri çıkarttığını" belirtti.

"Başkent Trablus başta olmak üzere Libya sokaklarında askeri hiçbir hareketlilik yaşanmadı" diyen Zeydan, "Haftar'ın açıklamaları günlük hayatı etkilemedi" dedi.

Gelişmeleri gün içinde sıcağı sıcağına takip eden Anadolu Ajansı, başkent Trablus'un ana caddelerinde günlük hayatı ve bugün gerçekleşen "darbe girişimi"nin olası yansımalarını gözlemlemeye çalıştı.

AA ekibinin karşılaştığı tablo, Başbakan Zeydan'ı doğrular nitelikteydi.

Zira sokaklarda ne yürüyen tanklar, ne de sıradışı bir askeri hareketlilik vardı. Sadece başkentin merkezinde bulunan Şehitler Meydanı'nda bir gösteri vardı ama bu da, Milli Genel Kongre (MGK) milletvekillerinin yeni bir seçimle yenilenmesini talep 2 bin civarında göstericinin düzenlediği "barışçıl" sivil bir eylemdi.

Trablus'un en büyük ikinci meydanı olan Cezayir Meydanı dahil, diğer tüm noktalarda hayat normal akışında seyretti. Hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar sokaklarda, kafelerde, restaurantlarda ve alışveriş merkezlerinde haftanın yorgunluğunu atmanın telaşındaydı.

AA'ya konuşan bazı Libyalılar, darbe açıklamasının kendilerini etkilemediğini, hayatın doğal biçimde devam ettiğini ifade etti. - Trablus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'da Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement