Libya'da Petrol Üretimi - Son Dakika
Güncel

Libya'da Petrol Üretimi

Libya\'da Petrol Üretimi

Ülkenin batısında yer alan Mellitah doğalgaz ve petrol rafinerisi ile boru hattı yeniden faaliyete geçti

05.12.2013 03:09

Libya'nın batısında yer alan Mellitah doğalgaz ve petrol rafinerisi ile boru hattı yeniden faaliyete geçti.

Geçen ay ülkenin en büyük Berberi kabilesi olan Amaziglerin, geçiş hükümetine baskı kurmak amacıyla üretimini durdurduğu Mellitah doğalgaz ve petrol rafinerisi ile boru hattının yeniden çalışmaya başladığı bildirildi.

Amazig Yüksek Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, ülkenin batısında bulunan Zuvara kentindeki Mellitah doğalgaz ve petrol rafinerisinin geçiş hükümeti Başbakanı Ali Zeydan ile yapılan müzakereler sonucu yeniden faaliyete başladığı ifade edildi. Ayrıca Tunus sınırı yakınlarında kullanılamaz hale gelen Nalut petrol boru hattının da onarılacağı açıklandı.

Başkent Trablus'un 100 kilometre kadar batısındaki Mellitah petrol rafinerisi Amazig milislerinin kontrolünde bulunuyordu. Mellitah'tan İtalya'ya ulaşan doğalgaz boru hattının işletmesini Libya petrol şirketi ile İtalyan hidrokarbür şirketi ENİ yürütüyor.

-Azınlıkların sivil itaatsizlik eylemleri-

Yaklaşık 1 aydır doğalgaz ve petrol sevkiyatının yapılamaması sebebiyle Ruveys Elektrik Santrali de kapanmıştı. Bu sebeple Trablus ve çevresindeki şehirlerde günlük elektrik kesintileri yaşanmaya başlamıştı.

Ülke nüfusunun yüzde 10'unu oluşturan Amazig kabilesi 17 Temmuz'da diğer azınlık grupları Tuaregler ve Tebularla koalisyon oluşturarak, Milli Genel Kongre'yi (MGK) boykot etme, ana dilde eğitim hakkı ve kültürel kimlikleri tanınıncaya kadar "sivil itaatsizlik" eylemleri düzenleme kararı almıştı.

MGK'nın seçtiği geçiş hükümeti müzakere yoluyla azınlıkların talepleri karşılığında sivil itaatsizlik eylemlerini sonlandırmaya çalışıyor. - Trablus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'da Petrol Üretimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement