Libya'da Yeni Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Libya'da Yeni Darbe Girişimi

Libya\'da Yeni Darbe Girişimi

Libya Devrimci Operasyonlar Odası, MGK'nın yanında olduğunu ve darbe girişimiyle ilişkisi olmadığını açıkladı Darbe tehdidinde bulunan milis grupların "İlk Sınır Tugayı ve El Ka'ka Tugayı" adlı milis güçler olduğu belirtildi.

18.02.2014 21:10

Libya Devrimci Operasyonlar Odası, Milli Genel Kongre'nin (MGK) yanında olduğunu ve darbe girişimiyle ilişkisi olmadığını açıkladı.

Libya Devrimci Operasyonlar Odası milis grubundan yapılan açıklamada, MGK'nın 5 saat içinde istifa etmemesi halinde yönetime el koyma tehdidi yapan gruplarla ilişkilerinin bulunmadığını aksine Geçiş Hükümeti'nin yanında yer alacağını duyurdu.

Açıklamada ayrıca darbe tehdidinde bulunan milis grupların, "İlk Sınır Tugayı ve El-Ka'ka Tugayı" adlı milis güçler olduğu belirtildi.

Geçen cuma günü Tümgeneral Halife Haftar tarafından gerçekleştirilen başarısız darbe girişiminin ardından bir grup milis, bugün yaptığı açıklamada, MGK'nın TSİ 22.00'ye kadar istifa etmemesi halinde yönetime el koyacağı tehdidinde bulunmuştu.

İçişleri Bakanlığına bağlı milis bir grup olan Libya Devrimci Operasyonlar Odası, 2013 Kasım'ında Geçiş Hükümeti Başbakanı Ali Zeydan'ı yolsuzluk yaptığı iddiasıyla kaçırmıştı. Zeydan, daha sonra serbest bırakılmış, krizin ardından milis grup, Libya Genelkurmay Başkanlığına bağlanmıştı. Libya Devrimci Operasyonlar Odası, başkent Trablus'un güvenliğini sağlıyor. - Trablus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'da Yeni Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement