Libya'da Uluslararası Trablus Havalimanı yakınında bulunan askeri noktalara düzenlenen saldırılarda 4 kişinin öldüğü bildirildi.
Yerel kaynaklar, savaş uçaklarının, havalimanı yakınındaki Kasır bin Gaşir ve Yermuk bölgelerindeki Trablus ve Misrata merkezli milis gruplara ait askeri hedeflere yönelik saldırılarda 4 kişi hayatını kaybettiğini aktardı. Kaynaklar, söz konusu uçakların nereden kalkış yaptığına dair bilgiye ulaşamadıklarını kaydetti.
Zintan merkezli milis gruplar ile Libya Ordusu Hava Kuvvetleri'ne mensup bir grup asker, geçtiğimiz Mayıs ayında darbe girişiminde bulunan General Halife Hafter'e bağlandıklarını bildirmişlerdi. Hafter'e bağlı hava kuvvetlerinden sorumlu Tuğgeneral Sakr Curuşi de Trablus, Bingazi ve Derne kentlerine çeşitli hava saldırıları düzenlediklerini açıklamıştı.
Libya Devrimci Operasyonlar Odası öncülüğünde "Fecr-i Libya Kuvvetleri" adı altında birleşen Trablus ve Misrata merkezli devrimci gruplar Hafter öncülüğündeki Zintan merkezli el-Ka'ka ve es-Savaik grupları ile çatışıyor. - Trablus
Son Dakika › Güncel › Libya'daki Çatışmalar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (1)