Libya'daki Deaş Operasyonları - Son Dakika
Güncel

Libya'daki Deaş Operasyonları

Libya\'daki Deaş Operasyonları

Libya'da terör örgütü DEAŞ'ın saldırıları nedeniyle Sirte kentinden kaçan 5 binden fazla ailenin, kontrolün sağlandığı bölgelere geri döndüğü bildirildi.

20.11.2016 20:16

Libya'da terör örgütü DEAŞ'ın saldırıları nedeniyle Sirte kentinden kaçan 5 binden fazla ailenin, kontrolün sağlandığı bölgelere geri döndüğü bildirildi.

Sirte Yerel Konseyi Basın Ofisi yetkililerinden Muhammed el-Emil, yaptığı açıklamada, çatışmalar nedeniyle Sirte'den kaçan 5 binden fazla ailenin militanlardan temizlenen yerlere geri döndüğünü, Es-Sevave, El-Garbiyat, Carif, Ebu Hadi ve El-Kubeybe bölgelerinde okulların ve sağlık ocaklarının açıldığını söyledi.

Libya'daki BM misyonunun (UNSMIL) sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Gıda Programı ile Libya İnsani Yardımlar Komitesi'nin geçen hafta 15 bin 585 aileye başta gıda olmak üzere çeşitli yardım malzemeleri dağıttığı ifade edildi.

Resmi verilere göre, Sirte'den ülkenin farklı bölgelerine sığınan ailelerin sayısı18 bine ulaştı.

Sirte'nin, DEAŞ'tan temizlenmesi için geçen mayıs ayında "El-Bunyan el-Mersus" adlı operasyon başlatılmıştı. Operasyon kapsamında, eylül ayında aralarında örgütün bölgedeki kalesi sayılan yerlerin de bulunduğu pek çok alan ele geçirilmiş, örgüt, El-Cize el-Bahriyye Mahallesi'nde abluka altına alınmıştı ancak bu tarihten itibaren DEAŞ'ın tuzakladığı bombalar ve mayınlar nedeniyle can kayıplarının olmaması için El-Bunyan el-Mersus birliklerinin mahalleye girmediği, operasyonların kısmen durduğu belirtilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'daki Deaş Operasyonları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement