"Devletin İcra Mekanizması Çok Ağır İşliyor" - Son Dakika
Güncel

"Devletin İcra Mekanizması Çok Ağır İşliyor"

"Devletin İcra Mekanizması Çok Ağır İşliyor"

Libya Başbakanı Zeydan, devletin icra mekanizmasının çok ağır işlediğini belirterek "Gerekeni yapamadığımızı söylemekten utanmayız, çekinmeyiz." dedi.

14.01.2014 19:10  Güncelleme: 19:48

Libya Başbakanı Ali Zeydan, devletin "icra mekanizması"nın çok ağır işlediğini belirterek, "Gerekeni yapamadığımızı söylemekten utanmayız, çekinmeyiz" dedi.

Zeydan, düzenlediği basın toplantısında, ülkedeki mevcut durumu ve hükümetin çalışmalarını değerlendirdi. Devletin icra mekanizmasının çok ağır işlediğini ve hükümetten güvenoyu çekilmezse 10 gün içinde kabinede değişikliğine gidileceğini belirtti.

"Devletin icra mekanizması çok ağır işliyor. Gerekeni yapamadığımızı söylemekten utanmayız, çekinmeyiz" diyen Zeydan, mevcut zorlu sürecin gelecekte olumsuz yansımalarının olabileceğini ifade ederek, "Güvenlik krizlerinde disiplinli davranılması gerekir" diye konuştu.

Birçok kentte düzenlenen suikast ve meydana gelen şiddet olaylarının arkasında "yaygınlaşan silahlanma olgusu"nun ve bu tehlikeye karşı kayıtsız kalınmasının olduğu görüşünü savunan Zeydan, konuşmasını şöyle sürdü:

" Hükümet, ülkeyi icrada siyasi bir boşluk içine sokmak istiyor. Milli Genel Kongre ve siyasi gruplar arasında bir anlaşma sağlanana dek yalnızca 'yürütme hükümeti' olarak görev yapmaya hazırım. Bazı bakanlar da görevi bırakma isteğinde. Şayet hükümetten güvenoyu çekilmezse 10 gün içerisinde kabine değişikliğine gidilecek."

Libya'da Kaddafi rejimini sona erdiren devrim sırasında aktif rol alan ancak sonrasında silahlarını bırakmayan milis grupları, ülkedeki güvenlik zafiyetinin başlıca nedeni olarak kabul ediliyor. Merkezi otoriteyi tanımayan bu gruplar, siyasileri ve güvenlik görevlerini hedef alan saldırılar düzenliyor. - Libya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Devletin İcra Mekanizması Çok Ağır İşliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement