Libya'daki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Libya'daki Olaylar

Libya\'daki Olaylar

Libya'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Adalet ve Bina Partisi, ülkenin güneyinde yaşanan çatışmaların durması çağrısında bulundu.

20.05.2017 00:02

Libya'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Adalet ve Bina Partisi, ülkenin güneyinde yaşanan çatışmaların durması çağrısında bulundu.

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Misrata Tugayları çatısı altındaki "Üçüncü Kuvvet"in önceki gün Brak eş-Şatii Hava Üssü'ne düzenlediği saldırının ardından, Adalet ve Bina Partisi yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, partinin güneyde sivilleri korkutan ve istikrarı sarsan askeri operasyonlardan duyduğu endişe ifade edilerek, Başkanlık Konseyi'nden (BK) ateşkesin sağlanması ve kanlı çatışmalara son verilmesi için gerekli tedbirleri alma çağrısı yapıldı.

Açıklamada ayrıca, güneyde yaşayan halktan ve sağduyulu insanlardan, birlik olmaları ve ayrılığa son vermeleri istendi.

UMH'ye bağlı Misrata Tugayları çatısı altındaki "Üçüncü Kuvvet", önceki gün Brak eş-Şatii Hava Üssü'nü Hafter güçlerinden geri aldıklarını duyurmuştu. Hafter güçleri ise yoğun çatışmaların ardından, üssün UMH birliklerinden geri alındığını açıklamıştı.

Libya'da dün UMH'ye bağlı güçler ile Tobruk merkezli emekli General Halife Hafter'e bağlı güçler arasında Trablus'un güneyindeki Brak eş-Şatii Hava Üssü'nde çıkan çatışmalarda Hafter'in güçlerinden 74 kişinin öldüğü bildirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'daki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement