Libya'nın güneyinde Trablus hükümetine bağlı güçler ile silah kaçakçısı olduğu belirtilen bir grup arasında çıkan çatışmada 5 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı bildirildi.
Trablus Hükümeti Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Muhammed el-Kayvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Berak Hava Üssü'nün yakınında silah kaçakçıları ile girilen çıkan çatışmaların sürdüğünü ve gruptan 10 kişinin yakalandığını belirtti.
Kayvan, çatışmalar sırasında silahlı kişilere ait 5 cesedin bulunduğunu belirtirken, Berak Devlet Hastanesi yetkilileri, 6 yaralının hastaneye getirildiğini kaydetti.
Bu arada Berak Belediye Başkanı Muhammed Nasr ise çatışmalarda hafif ve orta dereceli silahların kullanıldığını aktardı.
Söz konusu silahlı grubun önceki gün, üssün yakınındaki mühimmat depolarını ele geçirdiği ve bunun üzerine çıkan çatışmada 1 askerin öldüğü, 5'inin kaçırıldığı belirtilmişti.
Son Dakika › Güncel › Libya'daki Şiddet Olayları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?