Lilly İlaç Çalışanları Diyabetliler Ve Aileleri İçin Mutfakta - Son Dakika
Güncel

Lilly İlaç Çalışanları Diyabetliler Ve Aileleri İçin Mutfakta

Lilly İlaç Çalışanları Diyabetliler Ve Aileleri İçin Mutfakta

Lilly İlaç çalışanları, Lilly'nin dünya genelinde uyguladığı kurumsal sorumluluk programı "Gönüllülük Günü" kapsamında diyabetten etkilenen ailelerle diyabet dostu yemek atölyesinde buluştu.

15.10.2013 15:37

Lilly gönüllüleri, "Sizin için mutfaktayız" konsepti ilediyabetliler için aileleriyle birlikte diyabetik tatlılar yaptılar.

Dünyanın önde gelen ilaç şirketlerinden Lilly'nin 2008'den bu yana gerçekleştirdiği "Gönüllülük Günü", 60 ülkede 20 bin Lilly çalışanının katılımıyla bu yıl 10 Ekim'de tüm dünyada eşzamanlı olarak düzenlendi.

Diyabetle Yaşam Derneği ve Türkiye Diyabet Vakfı desteği ile gerçekleşen projede, sağlıkta bilinçlendirme amacıyla, 100 Lilly çalışanı ve diyabetten etkilenen aile bir araya gelerek belki de daha önce hiç diyabetik tatlı yeme imkanı bulamayan diyabetliler için diyabetik tatlılar yaptılar.

Dünyanın en büyük tek günlük gönüllülük programı

Kurumsal sorumluluğun kuruluşundan bu yana Lilly'nin kurumsal kimliğinin en önemli parçalarından biri olduğunu belirten Lilly İlaç Kurumsal İlişkiler Direktörü Nurgün Örgen Özelçi, 2008'den bu yana Lilly çalışanlarının yaklaşık 625 bin saatlerini içinde yaşadıkları toplumun öncelikli sorunlarının çözümüne destek olacak "Gönülülük Günü" projelerine ayırdıklarını belirterek, bu çabanın "Gönüllülük Günü"nü dünya genelinde en büyük tek günlük gönüllülük programı haline getirdiğini kaydetti.

Diyabet farkındalığı için

Dünyada giderek büyük bir tehdit haline gelen diyabete ve diyabette doğru beslenmenin önemine dikkat çekmek üzere "Sizin için Mutfaktayız" projesini gerçekleştirdiklerini antalan Özelçi, şunları söyledi: " Uluslararası Diyabet Federasyonu'nun verilerine göre 2012'de dünyada 371 milyon diyabetli hasta 187 milyon da tanı konulmamış hasta tespit edilmiştir ve 2030'da bu sayının 552 milyona ulaşması beklenmektedir. 2010 yılında açıklanan "Türkiye Diyabet Epidemiyolojisi Çalışması II" (TURDEP II) sonuçlarına göre ise Türkiye'de 90'ların sonunda yüzde 7.2 olan diyabet görülme sıklığının yüzde 13.7'ye yükseldiği ortaya çıkmıştır."

Lilly İlaç Hakkında

1876 yılında Eli Lilly tarafından ABD'nin Indianapolis şehrinde kurulan şirket, bugün dünyanın en büyük ilaç şirketleri arasındadır. Dünya çapında 40.000'e yakın çalışanı olan Lilly'nin 8 ülkede Ar-Ge merkezi bulunmaktadır. Türkiye'deki faaliyetlerine 1950'lerde, ürünlerinin bir Türk şirketi ortaklığında üretilip dağıtılmasıyla başlayan Lilly, 1993 yılında bu çalışmalarını Lilly İlaç Ticaret Ltd. Şti. çatısı altında topladı. O tarihten bu yana Lilly Türkiye'de, diyabet, endokrinoloji, merkezi sinir sistemi hastalıkları, onkolojii ve erkek sağlığı alanlarında çeşitli ürünleri Türk tıbbının kullanımına sunmuştur.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Lilly İlaç Çalışanları Diyabetliler Ve Aileleri İçin Mutfakta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement