İngiltere'nin başkenti Londra'da hizmet veren belediye otobüsünde Türk vatandaşına yapılan ve cep telefonuyla görüntülenen ırkçı ve İslamofobik saldırıyla bağlantılı gözaltına alınan kişi, gelecek hafta mahkemeye çıkarılacak.
Londra polisinden yapılan açıklamada, 25 yaşındaki Kashif Samuels'in kamu düzenini ırkçı söylemle bozmak suçundan 2 6 Ekim'de Highbury Corner Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılacağı kaydedildi.
Polis, olayın, Londra'nın kuzeyinde Türk vatandaşlarının yoğun olarak bulunduğu Haringey bölgesinde 15 Ekim'de yaşandığını bildirdi.
Londra'nın kuzeyindeki bir karakola önceki gün akşamüzeri teslim olan Samuels, gözaltına alınmıştı.
Londra'da hizmet veren bir belediye otobüsünde Türk vatandaşına yapılan sözlü saldırı, cep telefonuyla görüntülenmiş ve hafta sonu sosyal medyaya yansımıştı.
Görüntüde, siyahi bir kişinin nasıl başladığı bilinmeyen tartışmada Türk vatandaşına, Müslüman ve Türk olduğu için hakaret ettiği görülüyordu. Otobüsten inerken siyahi kişi, Türk vatandaşına ait olduğu tahmin edilen, yaşlı ya da hastaların daha kolay yürüyebilmeleri için kullandığı yürüteci otobüsten dışarı fırlatıyordu.
Son Dakika › Güncel › Londra'da Türk Vatandaşına Yönelik Saldırı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?