Mağarada Bulunan Kemiklere Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Mağarada Bulunan Kemiklere Soruşturma

Mağarada Bulunan Kemiklere Soruşturma

Tunceli'de Leç Deresi Vadisi içindeki Hesen Kemer Mağarası'nda bulunan insan kemikleriyle ilgili Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

07.05.2013 15:26  Güncelleme: 12:56

Tunceli'de bugüne kadar askeri yasak bölge olan ve terör olayları nedeniyle gidilemeyen Leç Deresi Vadisi içindeki Hesen Kemer Mağarası'nda bulunan insan kemikleriyle ilgili Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan bilgiye göre, Laç Deresi Vadisi içinde yer alan Hesen Kemer Mağarası'nda 1938 'Dersim' olayları sırasında öldürülen 400- 500 kişiye ait oldukları iddia edilen insan kemikleri ile ilgili görüntülerin görsel ve yazılı basında yer almasından sonra, başsavcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Kemiklerin incelenmesi ile ilgili bir cumhuriyet savcısının görevlendirildiği bildirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı, gazetecileri bölgeye götürerek mağarayı tespit eden ve mağara içinde 'Dersim' olayları sırasında 30'a yakın akrabasını kaybeden Hıdır Çicek'in suç duyurusu üzerine, bugün bilgisine başvuracak.

KÖYLÜLER SAVCILIĞA BAŞVURDU

Hıdır Çicek ve Çıralı Köyü'nden birçok kişi, 1938'deki olaylar sırasında onlarca akrabalarının askerler tarafından öldürüldüğünü, mağara içinde adli tıp uzmanları tarafından geniş çaplı inceleme yapılması ve kemiklerin kimlere ait olduğuna dair, kaç kişinin mağara içinde bulunduğu konusunda gerekli çalışmanın yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan talepte bulundu.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, mağara içinde gerekli çalışmaların yapılarak, mağara içindeki kemikler ve diğer eşyalar üzerinde inceleme yapılması amacıyla en kısa sürede çalışmalara başlanacağı bilgisini verdi. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konu ile ilgili başlattığı soruşturma ise sürüyor. - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mağarada Bulunan Kemiklere Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement