Mahkumlar Sanatla Hayatta Bağlanıyor - Son Dakika
Güncel

Mahkumlar Sanatla Hayatta Bağlanıyor

Mahkumlar Sanatla Hayatta Bağlanıyor

Kızıltepe K1 tipi kapalı cezaevinde kalan hükümlü ve tutuklular, kültür ve sanat etkinlikleri ile hayata tutunuyor

27.07.2013 12:53

ADNAN KOÇHAN - Kızıltepe K1 tipi kapalı cezaevinde kalan hükümlü ve tutuklular kültür ve sanat etkinlikleri ile hayata bağlanıyor.

Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı, Kızıltepe Halk Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle ceza evinde kalan hükümlü ve tutuklular, aşçılık, telkari, bilgisayar, İngilizce, resim, yangına müdahale, anten kurulum sistemleri ve bağlama gibi kurslarla meslek ediniyor. Kursların yanı sıra ilçe müftülüğünce görevlendirilmiş din görevlileri haftada 2 saat mahkumlarla sohbet ediyor. Cezaevinde ayrıca koğuşlar arası voleybol turnuvaları, moral ve kaynaşma günü adıyla eğlenceler de düzenleniyor.

Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümlü ve tutukluları topluma kazandırmak için çeşitli kurslar açtıklarını belirterek, başlatılan kursların olumlu sonuçlar verdiğini söyledi.

Cezaevinde bulunanları arkadaş olarak gördüklerini, insana insan olduğu için değer verdiklerini belirten Esen şunları söyledi:

"İnsana insan olduğu için değer verdiğimizden dolayı onlara değişik etkinlikler yaparak günlerini geçirmelerini ve cezaevinden tahliye olduktan sonra da topluma adapte olmaları için çalışmalar yapıyoruz. Amacımız buraya gelen arkadaşlara, tutuklu ve hükümlülere boş zamanlarını iyi değerlendirmesi ve topluma adapte olabilmeleridir. Devlet olarak bunlara biz bir ceza vermişiz, ikinci bir cezayı kişisel olarak verme hakkımız ve lüksümüz yok."

Halk Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir ise cezaevinde bulunanlara  hayata bağlayabilmek, zamanlarını yararlı aktiviterlerle geçirmeleri için sosyal, mesleki ve kültürel alanlarda bir çok kurs düzenlediklerini söyledi.

Kursların bitiminde başarılı olanlara sertifikalarını vereceklerini belirten Gökdemir, "Cezaevini eğitim atölyesine dönüştüren sayın başsavcımız Esen'e teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mahkumlar Sanatla Hayatta Bağlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement