Mahsur kalan 8 kişi donmak üzereyken kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Mahsur kalan 8 kişi donmak üzereyken kurtarıldı

Mahsur kalan 8 kişi donmak üzereyken kurtarıldı

Muş'ta köylerine gitmek üzere iki araçla yola çıkan aralarında 9 aylık bir bebeğin de bulunduğu 8 kişi, İl Özel İdaresi ekiplerinin saatler süren zorlu çalışmasının ardından kurtarıldı.

12.12.2013 12:37

Muş'ta köylerine gitmek üzere iki araçla yola çıkan aralarında 9 aylık bir bebeğin de bulunduğu 8 kişi, İl Özel İdaresi ekiplerinin saatler süren zorlu çalışmasının ardından kurtarıldı.

Muş'tan aldığı yolcuları Korkut ilçesine bağlı Gültepe köyüne götürmek isteyen Alican Şentürk idaresindeki 49 J 1192 plakalı minibüs ile bir otomobil, köye 3 kilometre kala yoğun tipiden dolayı kapanan yolda mahsur kaldı.

Uğraşlarına rağmen minibüsü saplandığı yerden çıkaramayan yolcular, durumu İl Özel İdaresine bildirdi.

Tipiden dolayı görüş mesafesinin yer yer bir metreye düştüğü bölgeye gitmeye çalışan İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, zor anlar yaşadı. İş makinesi operatörü görüş mesafesinin düştüğü bölgede, birkaç kez yoldan çıkma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Ekipler, 4 saat süren çalışmanın ardından mahsur kalan vatandaşlara ulaşırken, aralarında 9 ayılk bir bebeğin de bulunduğu 8 kişi donmok üzereyken kurtarıldı.

Minibüs şoförü Alican Şentürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muş'tan aldığı yolcuları köye götürmek isterken bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle kara saplandığını belirtti.

Şentürk, "Araçta 5 yolcu vardı. 4 saat yolda mahsur kaldık. Tipi ve soğuk hava nedeniyle minibüsten dışarı çıkamadık" dedi.

Yolculardan Nizamettin Yasan ise köye az bir mesafe kala kara saplandıklarını ve tipiden dolayı minibüsten çıkamadıklarını vurgulayarak, bekledikleri süre içinde aracın tüm camlarının donduğunu ve adeta ölümle burun buruna geldiklerini ifade etti.

"Özel İdare ekipleri yetişmeseydi hepimiz donarak ölecektik" diyen Yasan, kendilerini kurtaran karla mücadele ekiplerine teşekkür etti.

Rahatsızlığı nedeniyle Muş'ta tedavi gören 9 aylık torunu Şilan'ı hastaneden çıkardıktan sonra köye götürmek için yola çıktıklarını anlatan Mehmet Şentürk de dönüş yolunda mahsur kaldıklarını ve çok zor anlar yaşadıklarını dile getirdi.

Kepçe operatörü Salih Akyürek ise 4 saat süren zorlu çalışmanın ardından bölgeye ulaştıklarına değinerek, "Bölgede yoğun tipi vardı. Görüş mesafesi yer yer bir metreye kadar düşüyordu. Eğer vatandaşlara yetişmeseydik, büyük bir facia olacaktı" diye konuştu.

mahsur kalan araçlardan görüntü

Minibüsteki vatandaşlardan görüntü

Minibüsteki bebekten görüntüler.

Vatandaşların konuşmaları

Yoğun tipi de araçların kurtarılması

Greyder operatörünün konuşması

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mahsur kalan 8 kişi donmak üzereyken kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement