Maille Gelen Tuzaklara Dikkat - Son Dakika
Güncel

Maille Gelen Tuzaklara Dikkat

Maille Gelen Tuzaklara Dikkat

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, siber saldırılara karşı güvenli olmayan e-postaların açılmadan silinmesini tavsiye etti.

31.12.2012 13:02  Güncelleme: 13:11

Bursa Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Şubesi Müdürlüğü ekipleri, siber saldırılara karşı güvenli olmayan e-postaların açılmadan silinmesini ve e-posta ile gelen dosyalara şüphe ile yaklaşılmasını tavsiye etti.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü, güvenli internet paketlerine üye olunmasını,

web tarayıcısının açılır pencerelerinin mutlaka kapatılmasını istedi.

Güvenli olması gereken bağlantıların geçerli sertifika sunduğunu, 'https://' bağlantısının bulunup bulunmadığının incelenmesi gerektiğini söyleyen yetkililer, "E-postalara gelebilecek kimlik bilgilerinin doğrulama mesajlarına itibar etmeyelim. E-posta ile zararlı yazılımların bilgisayarlara bulaştırılabileceğini bilelim ve güvenli olmayan e-postaları açmadan silelim. E-posta ile gelen dosyalara devamlı şüphe ile yaklaşalım. Dosya uzantısı .exe, .bat, .pif, .scr ise dikkatli olalım. Tanıdığınızdan gelen bir dosya olsa dahi şüpheden vazgeçmeyelim" dedi.

"BİLGİSAYARINIZI MUTLAKA TARAYIN"

Sanal ortamda kimlik çalınmasının sık sık karşılaşılan bir olay olduğunu söyleyen emniyet güçleri, "Bilgisayarımızı belirli periyotlarla virüslere karşı tarayalım. Fırsat buldukça bilgisayarımızı, tabletimizi veya akıllı telefonumuzu virüs bulaşmalarına karşı online tarayalım.

İnternet ortamında güvensiz programları bilgisayarımıza indirdiğimizde, veya güvensiz bir siteye erişim yaptığımızda dahi bilgisayarımıza zararlı yazılımlar girebilir, tüm sosyal ağ, e-posta ve banka şifrelerimizin bu yöntemler çalınabileceğini bilelim" dedi.

Kablosuz modemlerinin şifrelenmesi gerektiğinin altını çizen yetkililer, "Şifrelemeyi ve üretici firma tarafından verilmiş yönetim paneli şifrelerini değiştirmeyi unutmayalım. Daha güvenli bağlantı için kablosuz modemden ziyade kablolu modem tercih edelim. Kablosuz (wireless) modem kullanıyor isek kesinlikle son şifreleme (şu an WPA2) metodu kullanan wireless modem tercih etmeliyiz. Kablosuz modemlerimize mutlaka şifre koyalım. Ancak bu şifre şirketin ilk olarak modemimize tanımladığı standart şifre olmasın. Kablosuz modemlerimizi kullanılmayan durumlarda kapalı tutalım. Güvenli olmayan ya da ortak ağ ortamında gerekmediği sürece para işlemleri yapmayalım. Güvenliği kuşkulu kablosuz internet noktalarında ya da internet kafelerde gerekmedikçe bankacılık işlemleri ya da online alışveriş yapmayalım. Komşularla ortak internet kullanmayalım" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Maille Gelen Tuzaklara Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement