Malala?ya Devlet Başkanı Protokolü - Son Dakika
Güncel

Malala?ya Devlet Başkanı Protokolü

Malala?ya Devlet Başkanı Protokolü

Norveç'te Malala'ya devlet başkanı protokolü uygulandı.

12.12.2014 16:27

Norveç'te Malala'ya devlet başkanı protokolü uygulandı. Oslo'dan ayrılan Malala'yı otomatik silahlarla donatılmış keskin nişancılardan oluşan polis ordusu korudu. Nobel sahibi genç kız, kaldığı otelden ayrılırken, polisler suikast ihtimaline karşı çevredeki binalarda çok sıkı güvenlik önlemleri aldı. Malala ve ailesi Oslo'da geçirdikleri birkaç günün ardından bugün Norveç'ten ayrılarak İngiltere'ye döndü.

Oslo Emniyet Müdürlüğü, yaklaşık bir yıldır, çeşitli dinci terör örgütlerinden gelen tehditler nedeniyle polisin zaten kırmızı alarmda olduğunu, daha önce Taliban'ın saldırısına maruz kalan Malala'nın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığını bildirdi. Oslo'da yaşayan vatandaşlar ABD başkanından sonra ilk kez bu kadar yoğun güvenlik önlemlerine tanık olduklarını ifade etti.

Malala, Oslo'dan ayrılmadan önce ziyaret ettiği Nobel Barış Sergisi'nde sergilenen, kendisine yapılan silahlı saldırı sırasında üzerinde bulunan kanlı okul üniformasını görünce duygulandı ve ödülün diğer sahibi Kailash Satyarthi'ye sarılarak bir süre giysilere bakamadı. Kailash Satyarthi, Malala'nın gözlerini elleri ile kapatarak 'Sen çok güçlü bir kızsın Malala' dedi. Malala yoğun güvenlik önlemleri altında İngiltere'den geldiği özel uçakla Norveç'ten ayrılırken, uçakta İngiliz ve Norveç gizli servisi elemanlarının kendisine eşlik ettiği öne sürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Malala?ya Devlet Başkanı Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement