Malezya Başbakanı Rezak, İstifa Etmeyecek - Son Dakika
Güncel

Malezya Başbakanı Rezak, İstifa Etmeyecek

Malezya'da hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan Başbakan Necip Rezak, partisi Birleşik Malay Ulusal Organizasyonu'nun genel kurulunda istifa etmeyeceğini açıkladı.

10.12.2015 10:34  Güncelleme: 10:38

KUALA Malezya'da hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan Başbakan Necip Rezak, partisi Birleşik Malay Ulusal Organizasyonu'nun (UMNO) yıllık olağan genel kurulunda istifa etmeyeceğini açıkladı.

Hakkındaki yolsuzluk iddalarına parti kongresinde cevap veren Malezya Başbakanı Necip Rezak, partililerine "Malezya ve halkımız için verdiğimiz mücadelede birlik olmalıyız" çağrısı yaptı. Her koşulda "parti liderliğine sadakatin" önemine dikkati çeken Başbakan Necip, sorunların konuşularak çözülmesi taraftarı olduğunu söyledi.

Başbakan Necip, "Ben de insanım. Zaaflarımız ve güçlü yanlarımız var. Necip Rezak olarak Malezya'yı zirveye taşımak için kadın ve gençlik kollarının sadakatiyle desteğine ihtiyacım var. UMNO'nun mücadelesinin yıkılmasına izin vermeyeceğiz. Kararlı duruşumuzu devam ettireceğiz" dedi.

Necip, kendisine karşı yapılan eleştirilere karşı da "istifa etmeyeceğim" diye cevap verdi.

Malezya'da 3,5 milyon üyesi bulunan UMNO'nun genel kuruluna 2 bin 654 delege katılıyor. Başkent Kuala Lumpur'daki Putra Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen genel kurul toplantısı, cumartesi gününe kadar devam edecek. Toplantıyı 21 ülkeden temsilci izliyor.

Salı ve çarşamba günü yapılan kadın ve gençlik kolları toplantılarında da Necip'e destek mesajları verildi.

Yolsuzluk iddiaları

The Wall Street Journal gazetesi, temmuz ayında yaklaşık 11 milyar dolar borcu bulunan 1 Malezya Kalkınma Fonu (1MDB) ile ilgili soruşturmada yer alan belgelerin, şirkete bağlı ajans, banka ve kuruluşlar arasında transfer edilen 700 milyon doların son olarak Başbakan Necip'e ait beş ayrı kişisel hesaba aktarıldığını yazmıştı.

En yüksek meblağda para transferinden birinin Mart 2013'te düzenlenen genel seçimlerden iki ay önce 61 milyon dolar olarak gerçekleştirildiği iddia edilmiş, Malezya Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada ise iddialar "siyasi sabotaj" olarak nitelendirilmişti.

İddiaların ardından muhaliflerce hükümet karşıtı gösteriler düzenlenmiş ancak Necip, "bağışların gizliliğini" neden göstererek sessiz kalmayı tercih etmişti. Necip, Meclis Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu'na verdiği ifadede hesaplarına aktarılan paranın siyasi bağış olduğunu savunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malezya Başbakanı Rezak, İstifa Etmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement