Mali'deki Saldırılar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mali'deki Saldırılar

02.07.2015 17:31

Mali'de silahlı bir grubun, ülkede görev yapan BM İstikrar Misyonu'na (MINUSMA) ait araçlara düzenlediği saldırıda, Burkina Fasolu 5 mavi bereli askerin öldüğü belirtildi.

Mali'de silahlı bir grubun, ülkede görev yapan BM İstikrar Misyonu'na (MINUSMA) ait araçlara düzenlediği saldırıda, Burkina Fasolu 5 mavi bereli askerin öldüğü belirtildi.

Yerel yetkililer, silahlı grubun ülkenin kuzeyindeki Timbuktu bölgesinde pusu kurduğunu, MINUSMA'ya ait 2 aracı ateşe vermesi sonucu 6 mavi bereli askerin de yaralandığını açıkladı.

Saldırıyı üstlenen olmadı ancak güvenlik kaynakları, saldırıyı Ensareddin grubunun düzenlemiş olabileceğini kaydetti.

Mali'de barış gücünü hedef alan, geçen hafta düzenlenen son saldırıda 3 barış gücü askeri yaralanmıştı.

Ülkenin güneyindeki Fakola ve orta kesimde bulunan Nara bölgesinde geçen hafta saldırılar olmuştu. Fakola'da birçok yer yağmalanmış, Nara'daki askeri kampa düzenlenen saldırıda 3 asker ölmüştü.

Fransız basını, saldırıları Iyad Ag Ghaly'nin liderliğini yaptığı Ensareddin grubunun üstlendiğini duyurmuştu.

Ülkenin kuzeyindeki silahlı gruplar ile hükümet arasında geçen ay imzalanan barış anlaşmasına rağmen Mali halen saldırılara sahne oluyor.

Uzmanlar, ülkenin kuzeyindeki en etkili silahlı gruplardan Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA) ile hükümet arasında 20 Haziran'da imzalanan barış anlaşmasının ülkedeki siyasi ve güvenlik sorununa çare olabileceği görüşünü savunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mali'deki Saldırılar - Son Dakika


Advertisement