Manavdan aldığı armudun üzerinde oldukça nadir görülen Udumbara çiçeğine rastladı - Son Dakika
Güncel

Manavdan aldığı armudun üzerinde oldukça nadir görülen Udumbara çiçeğine rastladı

Denizli'de manavdan aldığı armudu yemeye hazırlanan şahıs, üstünde oldukça nadir görülen ve 'cennetten gelen bir hayır' olduğuna inanılan Udumbara çiçeğine rastladı. Budizm inancına göre bu çiçek açtığında bir kral doğuyor.

27.07.2021 15:51  Güncelleme: 15:55

Çal ilçesinde alışveriş yapmak bir manava giden Abdurrahman Usul ve Recep Zabun, buradaki aldığı meyvelerle birlikte mesire alanına gitti. Ardından masada oturan Usul, poşeti açarak armudu yemeye hazırlanırken, üstünde bir şey olduğunu fark etti.

ARMUDU YEMEYİP SAKLADI

Yakından inceleme yapan Usul, daha önce bilgi sahibi olduğu 'Avatar' da denilen Udumbara çiçeğini gördü. Cennetten gelen hayır çiçeği olduğuna inanıldığını arkadaşı Zabun'a söyleyen Uslu, armudu özenle saklamaya karar verdi.

Yemek için aldığı armudun üzerinde oldukça nadir görülen Udumbara çiçeğine rastladı

'CENNETTEN GELEN HAYIR' OLARAK BİLİNİYOR

Çiçeğin aynı zamanda ortaya çıktığı an bir kralın doğacağına da inanıldığını belirten Usul, "Budizm efsanesinde yer alan ve 'Cennetten gelen hayır' olarak bilinen Udumbara çiçeği, ortaya çıktığı zamanlarda bir kralın doğacağına inanılıyormuş. Ne kadar doğru olduğu bilinmez" dedi.

GERÇEK ÇOK BAŞKA

Öte yandan, Uzmanlar ise Udumbara çiçeği olarak lanse edilen organizmanın, aslında bir böceğe ait yumurtalar olduğunu belirtiyor.

Manavdan aldığı armudun üzerinde oldukça nadir görülen Udumbara çiçeğine rastladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Manavdan aldığı armudun üzerinde oldukça nadir görülen Udumbara çiçeğine rastladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement