Turgutlu ilçesindeki fırın işletmecisi Tevfik Deniz, geçen yıl ramazan ayının ilk gününde yaptığı 3,5 metrelik pide rekorunu kırmak için 4 metrelik ramazan pidesi hazırladı.
Turan Mahallesi Baltacı Mahmut Caddesi'nde faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Tevfik Deniz'e ait ekmek fırını, kendi rekorunu kırmak için 4 metre uzunluğunda ve 6,5 kilogram ağırlığında ramazan pidesi pişirdi.
Ramazan ayının geleneksel lezzetlerinden pideye dikkati çekmek amacıyla bu büyüklükte pide hazırladığını kaydeden Deniz, "Pidenin yapımında 300 gramlık 22 ekmek hamuru kullandık. Geçtiğimiz yıl ramazan ayında hazırladığımız 3,5 metrelik pidemiz yoğun ilgi görmüştü. Bu rekorumuzu kırmak, ramazan ayının geldiğini müşterilerimize hatırlatmak ve farkımızı ortaya koymak amacıyla bu yıl 4 metrelik pide hazırladık. Görenler pideyle fotoğraf çektirmek istiyor" dedi.
Son Dakika › Güncel › Manisa'da 4 Metrelik Pide Yapıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.