Manisa'da Kadınların "Hatim" Heyecanı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Manisa'da Kadınların "Hatim" Heyecanı

18.05.2017 19:03

Soma Merkez Kız Kur'an Kursunda temel eğitim gören yaklaşık 54 bayan için Belediye Düğün Salonunda hatim programı düzenlendi.

Soma Merkez Kız Kur'an Kursunda temel eğitim gören yaklaşık 54 bayan için Belediye Düğün Salonunda hatim programı düzenlendi.

Programa katılan İlçe Müftüsü Sıddık Durmuş, Kur'an-ı Kerim öğrenmenin yaşının olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sıraya giren kardeşlerimiz 1 yıl boyunca fedakarlık yaparak Kur'an kursuna geldiler. Kur'an'a gönül verdiler. Buraya gelmeden önce Kur'an okumayı bilmiyorlardı. Sevgili Peygamberimiz 'Gönlünde, aklında kalbinde, beyninde Kur'an'dan bir parça bulunmayan bir kişi harap virane ev gibidir' diyor. Bu kardeşlerimiz gönüllerini virane olmaktan kurtardılar. Kur'an bilmeyenlere ise hiç telaş etmeyin. Kur'an okumayı öğrenmeden ben bu dünyadan göçmek istemiyorum deyin, fedakarlık yapın ve seneye sizleri de bu sıralarda görelim inşallah."

Yapılan konuşmanın ardından kurs öğrencileri tarafından Müftü Durmuş'a çiçek takdim edildi ve Hatim programı ile etkinlik sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'da Kadınların 'Hatim' Heyecanı - Son Dakika


Advertisement