Manisa'da Yıldızlar Geçidi - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Yıldızlar Geçidi

Manisa\'da Yıldızlar Geçidi

Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'yı kültür ve sanat kenti haline getireceklerini söyledi.

21.11.2011 13:45

MANİSA Belediyesi'nin, Okumuş Adamlar Fikir Atölyesi organizasyonuyla yürüttüğü 2. Manisa Altın Üzüm Kısa Film Festivali, düzenlenen gala havasındaki ödül töreniyle son buldu. Cüneyt Arkın, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit başta olmak üzere birçok ünlü sinema ve tiyatro oyuncusunun konuk olduğu ödül gecesi, yıldızlar geçidine dönüştü.

Manisa Belediyesi'nin bu yıl 2. kez düzenlediği Altın Üzüm Kısa Film Festivali, final gününde Manisalılara unutulmaz bir gün yaşattı. Manisa Altın Üzüm Ustaya Saygı Onur Konuğu olarak ilimize gelen Yeşilçam'ın efsane isimleri Cüneyt Arkın, eşi Betül Cüreklibatur, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün ve Başkan Yardımcıları tarafından Malta'daki Şehzade Restaurant'ta ağırlandı. Yemeğe Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Funda Solak, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol ve eşi, birim müdürlerinin yanı sıra sinema, televizyon ve tiyatronun Demet Evgar, Zafer Algöz, Melih Ekener, Kerem Fırtına gibi tanınmış oyuncuları da katıldı. Şehzade Restaurant'taki yemeğin ardından Kültür Merkezi Lale Salonu'ndaki ödül gecesine geçildi.

Manisa'yı Sinemayla Tiyatroyla Buluşturmak İstiyoruz

Kültür Merkezi Lale Salonu'ndaki geceye Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Manisa Cumhuriyet Savcısı Enis Yavuz Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda Manisalı sinemasever katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bugün bizler için heyecanlı bir gün. Çocukluğumuzun beyaz perdeden izlediğimiz kahramanlarını, idollerini karşımızda görmek, bizleri gururlandırıyor. Manisa Belediyesi olarak bir yıl önce bir maceraya atıldık.

Kısa metrajlı olarak düşündüğümüz bu maceramızı uzun soluklu bir serüvene dönüştürmek için çabaladık. Nihayetinde, bugün ikincisini yaşadığımız Altın Üzüm Kısa Film Festivali ortaya çıktı. Önceki yıl, değerli sinemaseverlerin katılımıyla coşkulu festival günleri yaşadık. Festivalin son günündeki konuşmamızda, Manisa'yı sinemayla, tiyatroyla buluşturmak istiyoruz dedik. Bu sözümüzü de yerine getirerek, geride bıraktığımız bir yıl süresince onlarca tiyatro oyunuyla halkımızı buluşturduk. Bunun yanı sıra, Belediye Şehir Tiyatrosu'nu her fırsatta cesaretlendirerek yeni oyunlar çıkarmasını sağladık" dedi.

Gençlerimize Değer Veriyoruz

Belediyeciliğin sadece kentin sorunlarıyla ilgilenmek, asfalt yapmak, çöp toplamaktan ibaret olmadığını gösterdiklerini vurgulayan Başkan Ergün, "Alışılmışın dışına çıkarak, Manisa gençliğinden geleceğin yönetmenlerini, aktörlerini, aktrislerini yetiştirebilmeyi hayal ettik. Bu hayalimizi ısrarla sürdürüyoruz. Türk sinemasına onlarca oyuncu ve emekçi kazandırmış kentimizin, daha popüler hale gelmesi için imkânlarımızı seferber ediyoruz. Çünkü biz, 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözleriyle bizlerin yolunu aydınlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde gidiyoruz. Bu anlamda, Kısa Film gibi günümüzün popüler sanat enstrümanlarını önemsiyoruz. Gençlerimize değer veriyoruz. Onların heyecanı bizleri memnun ediyor ve geleceğe daha umutla bakabiliyoruz. Manisa'mıza gelerek bizleri mutlu eden Türk Sineması'nın duayenleri kıymetli misafirlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Onların deneyimleri bizler için çok önemli. Gençlerimize onları örnek almalarını tavsiye ediyor ve festivalimizde dereceye giren eserlerin sahiplerini şimdiden tebrik ediyorum" diye konuştu.

Gurur Duyulacak Bir Gece

Başkan Ergün'ün konuşmasının ardından 95 yaşında hayatını kaybeden ünlü Yönetmen Ömer Lütfi Akad da anıldı. Daha sonra Vali Halil İbrahim Daşöz de bir konuşma yaptı. Önemli sanatçıları Manisalılarla buluşturan ve Kısa Film Festivali'ne öncülük eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Manisa Belediyesi'ni tebrik eden Vali Daşöz, Manisa'da sanat adına gurur duyulacak bir gece yaşadıklarını ifade etti. Vali Daşöz'ün ardından festivalin jüri üyeliğini de yapan ünlü Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Demet Evgar söz aldı. Yıllar önce sinemasının dahi olmadığı Manisa'da artık film festivali düzenlendiğini belirten Evgar, "Ben bu şehirde büyüdüm. Bundan 10 yıl öncesine kadar Manisa'da adamakıllı bir sinema bile yoktu. Ama geçen sürede artık bir Kısa Film Festivali'miz var. Bu nedenle Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e çok teşekkür ediyorum. Umuyorum ki, festivalimiz çok kısa bir zamanda uluslararası platforma taşınacaktır" dedi.

Yeşilçam Müzikleriyle Zaman Yolculuğu

Evgar'ın ardından Jüri Başkanı Prof. Dr. Özdemir Nutku da bir konuşma yaptı. Gençlerin oldukça yetenekli olduğunu ve bu yeteneklerinin ortaya çıkması için öncülük edenlere teşekkür edilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Nutku, özellikle belgesel film alanında önümüzdeki yıllarda çok yetenekli yönetmenlerin ortaya çıkacağını ifade etti. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün, jüri üyeleri Prof. Dr. Özdemir Nutku, Demet Evgar, Lale Kabadayı, Faik Kerteli, Onur Çakalöz, Engin Kümüştekin ve Tayfun Şengöz'e teşekkür plaketi ve içerisinde Manisa'yı tanıtıcı ürünlerin yer aldığı çanta takdim etti. Plaket töreninin ardından Çağdaş Yaylı Müzik Grubu, Yeşilçam filmleri slayt gösterimi eşliğinde Yeşilçam müzikleri dinletisi gerçekleştirdi.

Manisa Yine Kendine Yakışanı Yaptı

Müzik dinletisinin ardından sahneye sırasıyla Ustaya Saygı Onur Konukları Filiz Akın, Cüneyt Arkın ve Hülya Koçyiğit davet edildi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün elinden Ustaya Saygı Onur Ödülü'nü alan ünlü Sanatçı Filiz Akın, "Anadolu uygarlığının beşiklerinden biri olan Manisa, yine kendine yakışanı yaptı. Daha çok yeni ama kültür, sanat, sinema festivalini hayata geçirdi. 250 sinemaya gönül vermiş genci bir araya getirdi. Altın Üzüm'den, şifalı Mesir Macunu'ndan, Şehzadeler kenti olmasından sonra şimdi de kültürümüze olan katkılarıyla bir adım daha ileriye attı. Biz bu festivalin uzun soluklu, uluslararası olmasını diliyoruz" dedi.

Cüneyt Arkın'dan Gençlere Altın Öğütler

Filiz Akın'ın ardından ödülünü almak üzere sahneye davet edilen ünlü oyuncu Cüneyt Arkın, Manisalıların alkış ve sevgi gösterileriyle sahneye çıktı. Altın Üzüm Kısa Film Festivali'ne 250 filmin katıldığını duyunca şaşkınlığını gizleyemediğini belirten Arkın, "Ben bir süre gençlere oyunculuk dersi verdim. Orada bir şeyi fark ettim, okumuyorlar. Şiir bile okumuyorlar, hiçbir şey okumuyorlar. Siz geleceğin yönetmenleri, Türk halkını tanıyın. Memleketin değerleri var; milli değerler, milli irade, milli kişilik. Bunları iyi bilin. Yapacağınız filmin temelinde bu gerçekler, halkın gerçeği, milletin gerçeği hatta mahallenin gerçeği olsun. Tanıyın bu milleti. Nereye giderseniz gidin orada bir Osmanlı eseri bulacaksınız. Çok önemli bir kültür. Amerika'ya, batıya özenmeyin. Siz bu tarihe medeniyete sahip olan bir neslin torunlarısınız" dedi. Esprili ve neşeli konuşmalarıyla Manisalıların bir kez daha gönüllerini fetheden Arkın, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol'un elinden ustaya saygı onur ödülünü aldı.

Uzun Soluklu Bir Festival Olmasını Diliyorum

Son olarak ünlü Sanatçı Hülya Koçyiğit sahneye davet edildi. Halkla sanatçıyı birbirine yakınlaştıran sinemaya teşekkürü borç bildiğini ifade eden Koçyiğit, "Manisa'da kısa film festivali yapılmakta. Buna öncülük eden çok değerli Belediye Başkanımız, Cengiz Başkan'a çok teşekkür ediyoruz. Her zaman sanat ve kültür etkinlikleri, halkın moralini düzeltir. Bu nedenle bir yönetici olarak en doğru başlangıcı yapmışsınız. Ben de bütün kalbimle bu festivalin hep uzun soluklu, uluslararası bir festival olmasını diliyorum" dedi. Konuşmanın ardından Sanatçı Hülya Koçyiğit'e onur ödülünü Vali Halil İbrahim Daşöz takdim etti.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Animasyon dalında ödül alan Aylin Ohri'ye Jüri Başkanı Özdemir Nutku ödülünü verdi. Tiyatro sanatçısı Zafer Algöz de deneysel dalda üçüncü olan Sabiha Egemen'e ödülünü verdi. Deneysel dalda ikinci olan Emine Arslan'a oyuncu Melih Ekener ödülünü verdi. Deneysel dalda birinci olan Filiz Tatar'a İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin ödülünü verdi. Belgesel kısa film dalında üçüncü olan Nagihan Çakar'a ödülünü Hülya Koçyiğit, ikinci olan Kemal Turan'a Filiz Akın ve birinci olan Yasemin Parmaksız'a Cüneyt Arkın ödülünü verdi. Kurmaca dalında jüri özel ödülünü alan Sezen Kayhan'a ödülünü CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli verirken, kurmaca dalında üçüncü olan Murat Çetinkaya'ya Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, ikincilik ödülünü alan Gülten Taranç'a sanatçı Demet Evgar ve Kurmaca dalında birinci olan Etki filmi ile Suat Can'a ödülünü Belediye Başkanı Cengiz Ergün verdi. Ödül törenin ardından, kurmaca dalının birincisi olan kısa film katılımcılara izletildi. Manisa Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Altın Üzüm Festivali'nin galası kokteyl ile son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Manisa'da Yıldızlar Geçidi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement