Mardin Belediyesi’nden Aşure Dağıtımı - Son Dakika
Güncel

Mardin Belediyesi’nden Aşure Dağıtımı

Mardin Belediyesi’nden Aşure Dağıtımı

Mardin Belediyesi, Muharrem Ayı Nedeniyle Cumhuriyet Meydanı İle Yenişehir'de Küba Ve Fuat Yağcı Camilerinde Kurduğu Üç Noktada10 Bin Kişiye Aşure Dağıttı.

24.12.2010 15:10  Güncelleme: 15:30

Mardin belediyesi, muharrem ayı nedeniyle cumhuriyet meydanı ile yenişehir'de küba ve fuat yağcı camilerinde kurduğu üç noktada10 bin kişiye aşure dağıttı.Cuma namazından sonra cumhuriyet meydanında ki aşure dağıtım etkinliğine katılan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, kendi eliyle vatandaşlara aşure dağıttı.

Yapılan aşure dağıtımına Başkan Ayanoğlu'nun yanı sıra belediye birim amirleri ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Yoğun ilgi gören aşure dağıtımı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.Bazı vatandaşlar Başkan Ayanoğlu'na aşure dağıtımı ile ilgili olarak teşekkür ederek, bunun gelenekselleşmesi isteğinde bulundu.

Muharrem ayının insanların gönlünde çok mümtaz bir yere sahip olduğunu söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu,"Aşure dağıtma geleneği çok köklü bir gelenek.Muharrem ayında her evde mutlaka aşure yapılır ve konu komşuya dağıtılır.Biz de bu güzel geleneğe belediye olarak katıldık."dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mardin Belediyesi’nden Aşure Dağıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement