Mardin Midyattan İzci Misafirler - Son Dakika
Güncel

Mardin Midyattan İzci Misafirler

Mardin Midyattan İzci Misafirler

İstanbul'a Gelen Mardin'in Midyat İlçesi İlköğretim Okulu İzci Grupları İstanbul'u İlk Kez Görmenin Mutluluğunu Yaşarken, İstanbullu İzci Arkadaşlarıyla Kaynaşma Fırsatı Yakaladılar.

10.06.2010 15:07

Mardin'in Midyat İlçesi'nden üç ilköğretim okulunun izci grubu, Arnavutköy Osman Gazi İlköğretim Okulu'nun davetlisi olarak İstanbul'a geldi. Hayatlarında ilk defa İstanbul'u ve boğazı görmenin mutluluğunu yaşayan çocuklar, İstanbullu izci arkadaşlarıyla birlikte gezme imkanını da yaşadı. Gezi kapsamında Arnavutköy Belediyesi'ni de ziyaret eden izciler, Belediye Başkanı Haşim Baltacı'ya da çiçek takdim etti.

Midyatlı Öğrencinin Bayrak Şiiri

Arnavutköy Belediyesi Meclis Salonu'nda Başkan Haşim Baltacı ve meclis üyeleri tarafından ağırlanan izci misafirler İstanbul gezisi ile ilgili düşüncelerini paylaştı. İstanbul'u çok beğendiklerini dile getiren izci öğrenciler, özellikle Boğaz'a olan hayranlıklarını ifade ettiler. Meclis salonunda Midyatlı izci öğrenci Esra Naz, Arif Nihat Asya'nın Bayrak isimli şiirini okudu.

İzci öğrencilerin iki öğretmen eşliğinde yaptığı gezi ile ilgili düşüncelerini aktaran Öğretmen Mehmet Uysal; "25 saatlik yorucu bir otobüs yolculuğu sonunda otogarda indiğimiz anda ev sahibi öğretmen ve izci öğrencileri tarafından karanfillerle karşılandığımız anda bütün yorgunluğumuz geçti. O an ki karşılanışımız buradaki günlerimizin nasıl geçeceğinin de bir işareti oldu" şeklinde konuştu.

Aile Sıcaklığını Yaşadık

İzci öğrencilere bir konuşma yapan Belediye Başkanı Haşim Baltacı, izci öğrencileri Arnavutköy'de görmekten çok mutlu olduğunu ifade ettiği konuşmasında, izciliğin eskiye nazaran çok daha profesyonel hale geldiğini görmekten duyduğu memnuniyetini dile getirdi. İzci öğrencilere gezi ile ilgili düşüncelerini soran başkana öğrenciler, Osman Gazi İlköğretim Okulu izci öğrencilerinde misafir olmaktan duydukları mutlulukları dile getirirken, kendi ailelerini aratmayacak şekilde kaynaştıklarını ifade ettiler.

Ardından belediye binasını gezen öğrenciler belediye binası önünde başkanla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Geziye Mardin'in Midyat İlçesi'nden Kocatepe İlköğretim Okulu, Yolbaşı Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ve Yolbaşı İlköğretim Okulu'ndan 2 öğretmen eşliğinde 12 öğrenci katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mardin Midyattan İzci Misafirler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement