Mardin, Sineksiz Bir Yaz Geçiriyor - Son Dakika
Güncel

Mardin, Sineksiz Bir Yaz Geçiriyor

Mardin, Sineksiz Bir Yaz Geçiriyor

Mardin genelinde 6 personel ve iki araçla sürekli ilaçlama yapılıyor.

14.08.2012 09:04

Mardin Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri, sineklere karşı yürüttükleri başarılı ilaçlama faaliyeti sonucu vatandaşların sineksiz bir yaz geçirmelerini sağlıyor. Mardin genelinde 6 personel ve iki araçla sürekli ilaçlama yapılıyor. Araçların giremediği yerlerde ise sırt pompaları devreye giriyor.Kullanılan etkili ilaç sinek ve haşereleri anında yok ediyor.

Vatandaşların rahat bir yaz mevsimi geçirmeleri için gerekli önlemleri en iyi şekilde aldıklarını söyleyen Park ve Bahçeler Müdürü Abdulkadir Akdağ,'' İlaçlama programımız şöyle; Şubat ayı ortalarında larvalara karşı mücadeleye başlanıyor ve 15 gün arayla 3 seans olmak üzere belirlenen noktalara (Sivrisinek ve Karasineklerin üreyebilecekleri alanlarda) uygulanıyor. 15 Nisan ile 15 Haziran arasında sit alanındaki Kayacan, Kötek, Medrese ve Şar mahallelerinde solucanlara karşı ilaçlama çalışmaları yapılıyor. 15 Mayıs ile Ekim sonuna kadar 2 adet ULV makinasıyla her gün akşam saat 18:00 ile 23:00 arası belediye sınırları içerisinde rutin olarak ilaçlamalar yapılıyor."dedi.

Kullanılan ilaçların hemen etki gösterdiğini ifade eden Park Bahçeler Müdürü Abdulkadir Akdağ; "Kullanılan ilaçlar uygulandıkları haşere türüne göre hemen etki gösterir cinstendir. Ancak insektisitlerden (sinek öldürücü) olup halk sağlığına ve çevre sağlığına karşı yan etkileri olmayan sağlık bakanlığından onaylı ilaçlardır. Şimdi kullanılan ilacın bir öncekinden farkı ise kullanılan ilaçların aktif maddeleri her iki yılda bir değiştiriliyor olmasıdır. Böceklerin kullanılan ilaçlara karşı kendileri bir bağışıklık kazanmamaları için böyle bir uygulamaya gidiliyor. Ayrıca kullanılan ürünlerin WHO (Dünya Sağlık Örgütü)sağlık bakanlığından onaylı ürünlerin olması gerekmektedir.

''dedi.

Akdağ, 4 personel ve 2 şoför ile 2 adet ULV makinası içeren 2 adet pikap, 1 adet holder ve 4 adet sırt pompası gibi ilaçlama ekipmanları ile mücadelemizin devam edecek.''şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mardin, Sineksiz Bir Yaz Geçiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement