Marmaris'te Sağanak Etkili Oluyor - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Sağanak Etkili Oluyor

Marmaris\'te Sağanak Etkili Oluyor

Marmaris'in Bozburun beldesi ile Hisarönü köyünde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, tekneler yan yattı, hayvanlar telef oldu.

30.12.2012 16:09

Marmaris'in Bozburun beldesi ile Hisarönü köyünde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, tekneler yan yattı, hayvanlar telef oldu.

Marmaris'te gece saatlerinden bu yana etkisini sürdüren sağanağın ardından vatandaşlar, su basan ev ve iş yerlerinde temizlik çalışması yaptı.

Sağanak nedeniyle Bozburun beldesi ve Hisarönü köyünde 20 ev, 16 araç, 80 arı kovanı ve kıyıdaki 8 tekne zarar gördü, 100'ün üzerinde kümes hayvanı ve 17 küçükbaş hayvan telef oldu.

Marmaris Bozburun Karayolu'nun bazı bölümlerinde heyelan nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Marmaris Jandarma Trafik Timi ve jandarma asayiş ekipleri Bozburun beldesi ile Hisarönü köyünde hasar tespit çalışması yapmaya başladı.

Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, metrekareye 100 kilogram yağışın düştüğü Bozburun ve Hisarönü'nde büyük çapta maddi hasar meydana geldiğini söyledi.

En büyük tesellinin can kaybı yaşanmaması olduğunu belirten Saral, "Dere yataklarının etkili yağış nedeniyle taşması sonucu ev ve iş yerlerini su bastı. Bunun yanında belirli yerlerde heyelan oldu ve tarım alanları zarar gördü. Tam olarak hasar tespiti yapılmamasına rağmen arıcılarımızın kovanları ile vatandaşlarımızın küçükbaş ve kümes hayvanları telef oldu" dedi.

Bölgede incelemelerde bulunduğunu ve hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü anlatan Saral, yağış nedeniyle zarar gören vatandaşların ihtiyaçlarının devlet tarafından en kısa sürede karşılanacağını kaydetti.

Sağanak nedeniyle evi ve iş yeri zarar gören vatandaşlardan Nurten Gökçe ise yağışın bir anda etkili olduğunu anlatarak, "Sabah erken saatlerde evimizin alt katı su doldu. Yine alt katta bulunan mobilya atölyesi sular altında kaldı. Atölyenin önünde bulunan ve denize sürüklenen keresteleri topladık. En büyük tesellimiz can kaybının olmaması" diye konuştu.

Muhabir: Durmuş Genç/ Güç Gönel

Yayıncı: Şükran Yücel - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Marmaris'te Sağanak Etkili Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement