Master Planla Yol Haritasını Çizdik - Son Dakika
Güncel

Master Planla Yol Haritasını Çizdik

Master Planla Yol Haritasını Çizdik

Osmangazi'nin 30 yıllık vizyonunu hazırladık.

06.05.2013 11:44

"PANORAMA BURSA 1326" BURSA'YA YAKIŞACAK

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, katıldığı televizyon programında ilçede sürdürülen hizmetler ve projelerini anlattı. Dündar, programda kentsel dönüşümden sosyal belediyeciliğe, panoramik müzeden Uludağ planlarına kadar birçok alandaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar CNN Türk'te canlı olarak yayımlanan Sanayi Rotası programına katıldı. Avrupa'nın sayılı sukayağı tesislerinden birisi olan Sukaypark'ta gerçekleştirilen çekimlerde, Osmangazi ve Bursa ile ilgili sorulara yanıt veren Başkan Dündar, son günlerin en önemli konularından biri olan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı. Osmangazi'nin 17 bin hektarlık bir alana kurulduğuna dikkati çeken Başkan Dündar, Bursa'nın en eski yerleşim bölgelerini kapsayan Osmangazi'nin kentsel dönüşüme en fazla ihtiyaç duyan ilçe konumunda olduğunu vurguladı.

Başkan Dündar, yıllardır oluşan yoğun göç, çarpık ve düzensiz yapılaşmanın Osmangazi'de kentsel dönüşümü zorunlu kıldığına değindi ve sözlerini şöyle sürdürdü; "Osmangazi'nin mevcut yapı stoğunu, toprak durumunu ve hangi dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirlemek için Master Plan yaptık. Master Plan ile de vizyonumuzun yol haritasını çizmiş olduk. 50 yılda harap olmuş Osmangazi'yi 1-2 yılda baştanbaşa yenilemek mümkün değildir. Bizim ortaya koyduğumuz çalışma 30 yıllık bir şehir vizyonudur. Biz bunu başardığımızda tarihi değeri korunmuş, ulaşım sorunları çözülmüş, Yeşil Bursa'yı tekrar ortaya çıkarmış, daha sağlıklı ve güvenli bir kent oluşturmuş olacağız."

ULUDAĞ'DA PLANLARI YAPTIK

Başkan Dündar, Uludağ'ın yaz ve kış turizmini canlandırmak için bir çok çalışmayı birlikte yürüttüklerinin altını çizerken, Uludağ Milli Parkı Çobankaya günübirlik kullanım alanı 1/1000 koruma amaçlı imar planları doğrultusunda Sarıalan, Çobankaya, Kirazlıyayla Karabelen için imar planı çalışması yaptıklarını vurguladı. Çobankaya ve Karabelen için peyzaj tasarım projeleri tamamlandığını dile getiren Başkan Dündar, Koruma Kurulu'ndan da projelerin onaylandığının altını çizdi ve uygulama aşamasına gelindiğini müjdeledi. Başkan Dündar, "Yine Sarıalan'da atıl durumdaki iki kır gazinosunu yeniden hizmete açmak için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile protokol imzaladık. Şu anda proje çalışmalarımız devam ediyor. Ay sonuna kadar projeleri tamamlanıp inşaatına başlayacağız" diye konuştu. Programda tarihi kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmalara da değinen Başkan Dündar, bu dönem 145 tarihi eseri onararak yeniden hayata döndürdüklerini vurguladı.

PANAROMİK MÜZE VE ARKEOPARK

Osmangazi Belediyesi olarak dünyanın birçok önemli kenti ve İstanbul'da yer alan panoramik müzelerin bir örneğini de Bursa'ya yapacaklarının altını çizen Başkan Dündar, " Bursa'nın Beylikten Cihan Devletine uzanan yolculuğunu anlatacak Panoramik Müze 'Panorama Bursa 1326' ve Hisar Arkeopark'la Bursa'nın kuruluşundan günümüze kadar gelen tarihini canlandıracağız. Proje 3 yılda tamamlanacak. Panoramik Müze için kamulaştırma çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Şu anda senaryoları belirleniyor, fotoğrafları seçiliyor. Bursa'nın tarihi değerini arttıracak projemiz yerli ve yabancı tüm ziyaretçilerimize Osmanlı'nın Kuruluş felsefesini anlatacak. Hisar Arkeopark ile de Bizans dönemine ait Bursa'yı anlatacak önemli bir çalışma gerçekleştireceğiz. Bu projemizin de kamulaştırma çalışmalarına başladık" diye konuştu. Başkan Dündar programda ayrıca 1 Milyon Fidan, Hizmet Evinizde, Başkan Mahallemizde gibi sosyal sorumluluk projeleri hakkında da bilgi verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Master Planla Yol Haritasını Çizdik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement