Mb: Finansal İstikrarı Korumaya Yönelik Tüm Önlemler Alınacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mb: Finansal İstikrarı Korumaya Yönelik Tüm Önlemler Alınacak

17.07.2016 14:25

Merkez Bankası, darbe girişimi sonrası piyasalarda oluşabilecek dalgalanmalara karşı, "finansal istikrarı korumaya yönelik ihtiyaç duyulacak tüm önlemler"in alınacağını duyurdu.

Merkez Bankası, darbe girişimi sonrası piyasalarda oluşabilecek dalgalanmalara karşı, "finansal istikrarı korumaya yönelik ihtiyaç duyulacak tüm önlemler"in alınacağını duyurdu.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Finansal piyasaların etkin işleyişinin sürdürülmesi amacıyla aşağıdaki tedbirler alınmıştır" denildi ve önlemler şöyle sıralandı:

"Merkez Bankası tarafından bankalara gerekli likidite limitsiz olarak sağlanacaktır. Bankalara sağlanan gün içi likidite imkanının komisyon oranı sıfır olarak uygulanacaktır. Türk lirası likidite sağlamak amacıyla, ihtiyaç duyulması halinde, bankalar tarafından limitsiz tutarda teminat döviz deposu getirilebilmesine imkan tanınacaktır. Bankaların döviz deposu almak üzere de kullanabilecekleri yaklaşık 50 milyar ABD doları seviyesindeki mevcut limitleri gerektiğinde artırılabilecek ve kullanım şartlarında (teminat ve maliyet) iyileştirmeye gidilebilecektir. Merkez Bankası nezdindeki tüm piyasalar ve sistemler (Elektronik Fon Transfer ve Elektronik Menkul Kıymet Transfer) işlemler tamamlanıncaya kadar açık tutulacaktır. Piyasa derinliği ve fiyat oluşumları yakından takip edilecektir. Gerekli görülmesi halinde, finansal istikrarı korumaya yönelik ihtiyaç duyulacak tüm önlemler alınacaktır."

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mb: Finansal İstikrarı Korumaya Yönelik Tüm Önlemler Alınacak - Son Dakika


Advertisement