Mecburi Eğitim 12 Yıla Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Mecburi Eğitim 12 Yıla Çıkıyor

Mecburi Eğitim 12 Yıla Çıkıyor

Bugünün gazete manşetlerine yansıyan gündemin önemli konuları...

05.01.2012 08:12  Güncelleme: 08:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hürriyet Gazetesi, "Sevgiliye Gizli Kamera" başlığı ile OYAK Güvenlik soruşturmasında evi aranan işadamı Nurettin Çarmıklı'nın oğlu Sabri Çarmıklı'nın sevgilisini gizli kamerayla takip ettirdiği iddiasını manşetine taşırken, Radikal Gazetesi, "Cesur Savcıya İade-i İtibar" başlığı ile 11 yıl önce Kenan Evren'i yargılamak istediği için meslekten atılan Savcı Sacit Kayasu'nun eski çalışmasının bugünün iddianamesine delil olmasına manşetinden yer verdi.

Günün dikkat çeken manşetlerinden biri de "Mecburi Eğitim 12 Yıla Çıkıyor" başlığı ile Zaman Gazetesinden geldi.

Zaman Gazetesinin haberine göre;

Eğitim Şûrası'nın kararlarıyla hazırlanan kanun teklifine göre mecburi eğitim 12 yıl olacak.1997'de hayata geçirilen 8 yıllık 'kesintisiz' eğitim tarihe karışıyor.

Uygulama 3 kademe halinde 12 yıllık kesintili eğitime dönüştürülecek.Yeni sistemde ilköğretim 4+4 şeklinde iki kademeden oluşacak. Ardından gelecek 4 yıl ise 'ortaöğretim' olarak devam edecek. Lise eğitimi temel eğitim kapsamına alınacak ve zorunlu olacak. Böylece ilköğretim ve lise eğitimi 'temel eğitim' olarak 4+4+4 şeklinde yeniden düzenlenecek. İlk dört yılı bitiren öğrenci halen devam ettiği ilköğretim okuluna gidebileceği gibi başka bir okulun 'ikinci kademesine' de devam edebilecek.

Bu kademe 'ortaokul' işlevi görecek. İlk kademeye sınıf öğretmenleri, ikinci kademeye ise branş öğretmenleri girecek. Böylece öğrenci liseye devam ederken özellikle mesleki eğitimle ilgili 'yönlendirme' derslerini de alacak.

AK Parti'nin 2010'daki Eğitim Şûrası'nın kararlarını esas alarak hazırladığı kanun teklifi son aşamaya geldi. Düzenlemenin önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacağı öğrenildi.

İşte bugünün tüm gazete manşetleri:

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Mecburi Eğitim 12 Yıla Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement