Meclis Bomboş! - Son Dakika
Güncel

Meclis Bomboş!

Meclis Bomboş!

TBMM Genel Kurulu, Toplantı Yeter Sayısı Bulunamayınca Toplanamadı.

26.11.2010 22:18  Güncelleme: 22:21

Genel Kurul, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında açıldı.

Yakut, yoklama için milletvekillerine 3 dakika süre tanıdı. Yoklamada toplantı yeter sayısı bulunamayınca, birleşime son verildi.

3 kişiyle oylama yapıldı

335 kişilik iktidar sıralarında sadece iki vekil var. Muhalefet sıralarında ise bir. Gündemde ise Tapu Kadastro Kanunu.

Üç kişi hariç Meclis Genel Kurulu'nda hiçkimse yok. Yok ama Başkanvekili Sadık Yakut ısrarcı: "Tasarının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanmıştır. Oylarınıza sunuyorum. Tasarı kabul edildi."

Böylece, Meclis'te üç kişinin oyuyla yasa kabul edilmiş oldu. Oysa, toplantının yapılabilmesi için 184, kararın alınabilmesi için ise tam 139 milletvekiline ihtiyaç vardı.

Muhalefetten tepki

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, "İktidar partisi Meclis'i terk etmiş. Erken seçimin işaret fişeğidir bu" derken; CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, salonun fotoğrafını çeken foto muhabirlerine AK Parti sıralarını göstererek, "Boş sıraları çekin" diye konuştu.

Yakut, aranın ardından yapılan 2. yoklamada da toplantı yeter sayısı bulunamayınca, birleşimi 30 Kasım Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.

CHP'li milletvekilleri, Yakut'un bu duyurusunu alkışlarla karşıladı. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Genel Kurulun toplanamamasına tepkisini, "Nerede arkadaşlar? Biz buradayız. Meclis'in gece 23.00'e kadar çalışmasına ilişkin AK Parti'nin grup önerisi vardı. Grup önerisini bu Meclis onayladı" sözleriyle dile getirdi.

Verilen arada, CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz ve İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ile MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, cep telefonlarıyla kendi partilerinin sıraları ile AK Parti sıralarının fotoğraflarını çekti.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel Meclis Bomboş! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement