Meksika'daki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Meksika'daki Çatışmalar

Meksika\'daki Çatışmalar

Hükümet, uyuşturucu çeteleri ve bunlarla savaşan gruplar arasındaki olayları kontrol altına almak için bölgeye asker gönderecek.

14.01.2014 10:50  Güncelleme: 10:52

Meksika'da hükümet, ülkenin batısında uyuşturucu çeteleri ve bunlarla savaşan gruplar arasında çıkan çatışmaları kontrol altına almak amacıyla bölgeye asker gönderilecek.

İçişleri Bakanı Miguel Angel Osorio Chong yaptığı açıklamada, hafta sonundan bu yana, "Knights Templar" uyuşturucu çetesinin güçlü olduğu Michoacan eyaletinde, bölgelerini uyuşturucu çetelerinden korumaya çalışan silahlı gruplar ile bu çeteler arasında çıkan çatışmaları bitirmek için destek gruplarının bölgeye sevk edileceğini belirtti.

Osorio Chong, bölgeye ne kadar asker ve polis gönderileceğini açıklamazken, çetelere karşı savaşan gruplardan silahlarını bırakmaları çağrısında bulundu.

Federal Başsavcılık ise eyalete 11 helikopter ve 70 federal müfettişin gönderildiğini açıkladı.

Uyuşturucu çetelerine karşı savaşan silahlı grupların birçok bölgeyi ele geçirmesiyle çatışmalar daha da büyüdü. Çatışmalar nedeniyle eyaletin Apatzingan bölgesinde çok sayıda dükkanın kapalı ve sokakların tenha olduğu bildirildi.

"Knights Templar" uyuşturucu çetesinin, kaçak faaliyetlerini örtmek için halk gruplarını kullandığı, çatışmalar sırasında bazı rakip uyuşturucu çetelerinin bu grupları desteklediği iddiaları bulunuyor. Hükümet güçlerinin de uyuşturucu çeteleriyle mücadele için bazı durumlarda halk gruplarıyla çalıştığı belirtiliyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meksika'daki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement