Mer-Pa'yı Rahatlatacak Değişiklik - Son Dakika
Güncel

Mer-Pa'yı Rahatlatacak Değişiklik

Mer-Pa\'yı Rahatlatacak Değişiklik

Tuhafiyecilerin yeni alanı kullanıma hazır hale gelirken, otopark olarak kullanılacak olan alanda ise boyama çalışmaları devam ediyor.

28.06.2013 10:55

Merkez Kapalı Pazaryerinde yaşanan otopark sıkıntısına çözüm bulmak amacıyla bir süre önce Pazar yerinin hemen yanındaki eski TEDAŞ binasını yıkarak 680 metrekarelik alanı pazara dâhil eden İnegöl Belediyesi, bu alanı tuhafiyeciler için düzenledi. Pazarın ön girişinde bulunan tuhafiyecilerden boşalan alan ise bundan sonra otopark olarak kullanılacak. Tuhafiyecilerin yeni alanı kullanıma hazır hale gelirken, otopark olarak kullanılacak olan alanda ise boyama çalışmaları devam ediyor.

Mer-Pa'da yapılan plan değişikliği ile ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, Pazar yerinde incelemelerde bulunarak açıklama yaptı. Şen, TEDAŞ eski binasının yıkımı sonrasında Mer-Pa'nın yanı başında oluşan 680 metrekarelik boş alana tuhafiyecilerin taşınmasıyla ilgili Nisan ayı ortasında karar aldıklarını hatırlattı.

Alanla ilgili nasıl bir uygulama gerçekleştirebileceğinin belirlenmesi amacıyla Mer-Pa'yı kullanan esnafların oda başkanları ile daha önce alanda bir inceleme gerçekleştirdiklerini kaydeden Yusuf Şen, "Sonrasında bölgenin zemini, su giderleri, aydınlatması ve alt yapı konusunda çalışmalar yaptık. Yaptığımız çalışmalar sonrası kullanıma hazır hale gelen alana bu hafta itibarı ile de Perşembe günleri açılan dış tuhafiye olarak adlandırılan bu Pazar yerini tuhafiyecileri tamamen buraya monte etmiş olacağız. Eski yerde bulunan pazarcı yer sayımız 167 idi. Bizden yer talebinde bulunan bütün esnafımıza yeni oluşturulan alanda 113 yer tahsisi yapıldı. Tuhafiyecilerin yeni yerlerine taşınmasıyla boşalacak Mer-Pa'nın ön tarafı ise sadece otopark olarak kullanılacak" dedi.

Otoparkı pazarcıların değil, alışverişe gelen ilçe halkının kullanacağını söyleyen Yusuf Şen: "Daha geniş bir otopark için yolla alakalı gerekli uygulamalar da yapılacak. Oluşturulacak oto park alanında 60 araçlık yer olup gün içerisinde araç sirkilasyonu ile 400- 500 araca cevap verecek kapasitede olacaktır. Eski TEDAŞ binasının yıkımı sonrasında Pazara gelen vatandaşlarımızı nasıl bir uygulama ile en iyi şekilde rahat ettiririz onun hesabını yaptık. Nezih pırıl pırıl kullanılan pazarımız bu otopark sıkıntısının giderilmesi ile beraber daha da kaliteli bir hal almış olacak. Bu vesile ile ilçe halkımız pazaryerinde daha iyi bir hizmet almış olacaktır" dedi.

Öte yandan, eski yerde 47 tuhafiyeci esnafı bulunduğu bildirilirken, yeni yerden yer talep edip yerleşen esnaf sayısının ise 28 olduğu açıklandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mer-Pa'yı Rahatlatacak Değişiklik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement