Merinos'ta Bediüzzaman İzdihamı - Son Dakika
Güncel

Merinos'ta Bediüzzaman İzdihamı

Merinos\'ta Bediüzzaman İzdihamı

Bediüzzaman'ı Anma ve Anlama Platformu tarafından Merinos AKKM'nde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

26.03.2012 10:12

Büyükşehir Belediyesi ve Bediüzzaman'ı Anma ve Anlama Platformu tarafından Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Şahabettin Harput, milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç programın açılış konuşmasında, ölüm yıldönümlerinde Bediüzzaman Hazretlerini anma ve anlamanın herkes için çok önemli olduğunu söyledi.

Bediüzzaman Hazretlerini her zaman rahmet, minnet ve şükranla andığını belirten Arınç, salonda üstat hazretlerini hayattayken görmüş, sohbetinde bulunmuş bir grubun toplantıya katıldığını söyledi. Vefatından 52 yıl sonra Bediüzzaman davasının, çilesinin, yolunun, meşakkatli hayatının bugün eriştiği noktanın ibretle görülmesi gerektiğini vurgulan Arınç, kendisinin de genç yaşlarında bu mücadelenin belli bir kısmına tanık olduğunu söyledi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, Bediüzzaman Said Nursi´nin hayatının, fikirlerinin ve yaptıklarının muhteşem olduğunu söyledi. Harput, Hz. Muhammed´in "Alimler peygamberlerin varisleridir" sözünü hatırlatarak, "Bediüzzaman Said Nursi, asrın müceddidiydi" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Avukat Mustafa Tuncel'in oturum başkanı olduğu, Prof. Dr. Mümtazer Türköne, Prof. Dr. Şadi Eren, Doç. Dr. Osman Can ve Doç. Dr. Ahmet Yıldız'ın konuşmacı olduğu "Bediüzzaman'a Göre Temel Hak ve Hürriyetler" konulu panele geçildi. Panelin ardından ise Bediüzzaman'nın hizmetinde bulunmuş talebeler hatıralarını paylaştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Merinos'ta Bediüzzaman İzdihamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement