Metro E-Fatura Kullanımında Sektörün Öncüsü Oldu - Son Dakika
Güncel

Metro E-Fatura Kullanımında Sektörün Öncüsü Oldu

Metro E-Fatura Kullanımında Sektörün Öncüsü Oldu

Metro Toptancı Market ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

19.12.2012 17:48

Sektörün ilk elektronik fatura alışverişini yapan Metro, bugün beş tedarikçi firmayla sorunsuz olarak e-fatura alışverişi yapıyor. Kağıt fatura kullanımını ortadan kaldıran bu sistem, çevreci boyutuyla dikkat çekiyor.

Metro Toptancı Market kağıt faturaları tarihe karıştıracak yeni bir uygulamanın öncülüğünü yapıyor. Sektörde elektronik fatura alışverişi dönemini başlatan Metro, bu uygulama ile kağıt, posta, arşivleme ve iş gücü maliyetlerinden tasarruf edilmesini ve güvenli bir sistemde elektronik olarak her türlü bilgiye erişimi sağlıyor.

E-fatura sisteminin çevreye sağladığı katkı da büyük. Bu sistemle fatura basım, gönderim ve depolama masraflarının ortadan kalkması, basım, paketleme, postalama gibi işlerin yapılmaması ve zaman tasarrufu sağlanması, elle yapılan yanlış sistem girişlerinin önlenmesi ve ödemelerin daha sağlıklı gerçekleşmesi sağlanıyor.

2010 yılında yayınlanan Gelirler İdaresi Başkanlığı tebliği ile e-fatura sisteminin şirketler arasında kullanılabilmesine izin verilmişti. Altyapı çalışmalarına 2010 yılında başlayan Metro, bugün 5 tedarikçisi ile aktif ve sorunsuz olarak elektronik fatura alışverişi yapıyor.

Metro, ilk firma olarak Paşabahçe/ŞişeCam ile, 2011 Kasım ayında altyapı çalışmasını tamamladı ve 2011 Aralık ayında ilk e-faturalaşmayı gerçekleştirdi. Bu faturalaşma perakende sektöründeki şirketler arasında ilk e-fatura gönderimi oldu. Daha sonra sisteme katılan firmalar Yaşar Birleşik Pazarlama (Pınar), CP Piliç, Şölen Çikolata, Direkçi Dış Ticaret oldu.

"Metro'nun E-Fatura Uygulaması Sektörü de Motive Ediyor"

Şu anda sisteme tam entegre olabilmek için Gelirler İdaresi Başkanlığı'na başvurmuş 200'den fazla şirket bulunuyor. Bu şirketlerin sisteme dahil olmasıyla kağıt faturalar büyük oranda azalacak. Konuyla ilgili bilgi veren Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan: "Metro'nun yaptığı geçiş, sektörün ve tedarikçilerin yakından takip ettiği bir gelişme olduğu için, bu firmaların da sisteme entegre olmaları için motive edici olduğumuzu düşünüyoruz."

Özerkan ayrıca "2011 yılı boyunca sektörümüze ve tedarikçilerimize bu sistemin önemini ve faydalarını anlatmaya çalıştık. Bu bağlamda 2011 Ocak ayında tedarikçilerimiz ve bakanlık yetkililerinin katılımı ile bir bilgilendirme organizasyonu düzenledik. Sonrasında da tedarikçilerimizle yakın ilişkide olarak sistem konusunda kendilerini bilgilendirmeye devam ettik." dedi.

Metro Toptancı Market dünyanın 29 ülkesinde 720 mağaza ile hizmet vermektedir. Dünya çapında 110.000'den fazla çalışanı olan şirket, 2011 yılında 31 milyar € değerinde ciro elde etmiştir. METRO Toptancı Market, dünyanın en önemli uluslararası perakende şirketlerinden biri olan METRO GROUP'un satış şirketlerinden biridir. METRO GROUP 2011 yılında yaklaşık 67 Milyar € değerinde ciro elde etmiştir. Grup 280.000 çalışanı ve 2.200 mağazası ile 33 ülkede hizmet vermektedir. Grubun performansı birbirinden bağımsız olarak hizmet veren satış şirketlerinin gücünden kaynaklanmaktadır. METRO GROUP'un bünyesindeki diğer markalar, Real Hipermarketleri, tüketici elektroniği sektöründe Avrupa lideri olan Media Markt/Saturn ve Galeria Kaufhof'tur. Daha fazla bilgi için www.metro-group.com.tr adresini ziyaret ediniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Metro E-Fatura Kullanımında Sektörün Öncüsü Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement