Mevlana Üniversitesinde Kas Hücreleri Semineri Verildi - Son Dakika
Güncel

Mevlana Üniversitesinde Kas Hücreleri Semineri Verildi

Mevlana Üniversitesinde Kas Hücreleri Semineri Verildi

Mevlana Üniversitesi FBE ve Tıp Fakültesi, kas hücrelerinin farklılaşmasını ve bakımını kontrol eden genlerle İlgili seminer verdi.

11.11.2013 10:38  Güncelleme: 10:45

Mevlana Üniversitesi'nde Kas Hücrelerinin Farklılaşmasını ve Bakımını Kontrol Eden Genlerle İlgili seminer yapıldı. Seminer, Yeshiva Üniversitesi- Albert Einstein Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ertuğrul ÖZBUDAK tarafından verildi.

Yaptığı başarılı çalışmalarda özellikle embriyonal gelişim sırasında doğumsal ve genetik kas hastalıklarına sebep olan gen bölgelerini ve bunların birbirlerini etkilemesini açıklayan Dr. Özbudak halen insandaki kas hastalıklarına en çok benzeyen canlı olan Zebrafish balığı embriyolarında Cited4 gen ailesi üzerinde çalışmalar yürütmektedir.

Bugüne kadar yaptığı genetik çalışmalarını; 2011 yılında embriyon gelişimi sırasında meydana gelen omurga bozukluklarının genetik sebeplerine yönelik araştırması ile Alfred Pritchard Sloan Vakfı Araştırma Bursu`nu almaya hak kazanarak taçlandırmıştır. Böylece görev yaptığı üniversiteden şimdiye kadar moleküler biyoloji alanında bu bursa layık görülen dördüncü araştırmacı oldu. Ayrıca bugüne kadar bu çok özel bursu kazananlardan 38`i, Nobel Ödülü`nün de sahibi oldu.

Dr. Özbudak üniversitemizde verdiği seminerde ekibiyle birlikte yapılan çalışmalarda başta kaslarda zayıflığa neden olan kas distrofileri olmak üzere kaslarla ilgili pek çok hastalığın ortaya çıkmasında etkili olan yeni genlerin keşfedileceğini ve bunun bu tip hastalıkların ortak teşhis ve tedavisinde önemli bir buluş olabileceğini belirtti.

Seminer sonunda Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ertuğrul ÖZBUDAK'a Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman ÖZEN tarafından semazen figürlü biblo takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mevlana Üniversitesinde Kas Hücreleri Semineri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement